Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ilie Botoş speră că Hayssam va face închisoare în România

Ilie Botoş speră că Hayssam va face închisoare în România

scris de M.A.
4 afisari

Directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Ilie Botoş, şi-a exprimat luni speranţa ca Omar Hayssam „să vină să-şi ispăşească pedeapsa” în închisorile din România.

Ilie Botoş speră că Hayssam va face închisoare în România

„Eu sper din tot sufletul, şi doresc acest lucru, ca acest individ să vină să-şi ispăşească pedeapsa în închisorile din România„, a declarat Botoş, răspunzând unei întrebări, transmite Agerpres.

Generalul Ilie Botoş a îndeplinit şi funcţia de procuror general al României, post din care a demisionat în iulie 2006, imediat după fuga din România a lui Omar Hayssam, invocând motive personale pentru demisie.

După dispariţia sa, în 2007, Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism în dosarul răpirii a trei jurnalişti români în Irak, în anul 2005. Pe 23 noiembrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 16 ani de închisoare, şi în dosarul „Volvo Truck”, instanţa supremă respingând recursul omului de afaceri sirian la decizia similară a Tribunalului Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult