Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Iliescu este nervos că CEDO l-a prins cu Revoluţia în gură

Iliescu este nervos că CEDO l-a prins cu Revoluţia în gură

scris de R. C.P.
1 afisari

România a fost condamnată, pe 24 mai 2011, de judecătorii CEDO, în „dosarele Revoluţiei” din decembrie 1989 pentru încălcarea articolului 2 (dreptul la viaţă) şi articolului 8 (dreptul la respectarea corespondenţei) din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

ion iliescuÎn legătură cu această decizie, Monica Macovei, europarlamentar şi vicepreşedinte PDL, a declarat: „CEDO: uciderea oamenilor în timpul Revoluţiei din 1989 nu se prescrie. Procurorii şi judecătorii români trebuie să finalizeze aceste cazuri şi să-i pedepsească pe cei vinovaţi. Societatea românească trebuie să ştie adevărul despre evenimentele din 1989. Aceasta este decizia din 24 mai 2011 a CEDO.

Dreptul la viaţă din articolul 2 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului a fost încălcat prin lipsă de eficienţă şi imparţialitate a anchetelor. Nu s-au efectuat acte de cercetare în perioadele 1994-2001 si 2002-dec. 2004.

Proiectul de lege, propus de mine şi iniţiat de Sever Voinescu, prin care se elimina prescripţia pentru infracţiunile de omor şi infracţiunile cu intenţie care au ca urmare moartea victimei trebuie adoptat cât mai repede de Parlament”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cere explicit României să soluţioneze rapid dosarele penale care privesc victimele din decembrie 1989, conexate în „Dosarul Revoluţiei”, şi să elimine obstacolele legislative care ar putea bloca derularea anchetelor. Dreptul la justiţie în cazul morţilor şi al victimelor Revoluţiei nu mai poate fi astfel anulat de prescripţia răspunderii penale, potrivit îndrumărilor Curţii.

Pus la curent cu decizia CEDO, chiar de către „Adevărul”, Ion Iliescu diminuează autoritatea instituţiei europene, demonizând pe oricine încearcă să dea o altă formă concepţiei sale despre Revoluţia română din decembrie 1989.

„Autorităţile europene nu ar trebui să ia în seamă obrăzniciile lui Teodor Mărieş şi ale celor ca el. Orice puşlama poate să iasă în stradă şi să facă scandal, dar asta nu înseamnă că are şi dreptate. Eu nu vreau să mă cobor la nivelul lui Mărieş„, a explicat, profund iritat, Ion Iliescu. El a încheiat: „CEDO este o instanţă în afara realităţilor istorice!”.

Decizia CEDO a fost luată ca urmare a reclamaţiilor înaintate la CEDO de Asociaţia 21 decembrie 1989, Teodor Mărieş, Elena Vlase şi Nicolae Vlase. Elena Vlase şi Nicolae Vlase sunt părinţi ai unui tânăr de 19 ani ucis la Braşov în timpul Revoluţiei. Lui Teodor Mărieş i s-a încălcat dreptul la viaţă privată prin măsuri ilegale de supraveghere secretă dupa participarea la Revoluţie.

Teodor Mărieş la Întâlnirile Ziuaveche.ro


3 comentarii

urbos 26-05-2011 - 12:54

Sa speram ca taratura securista Basescu va plati pentru crimele comise.

Romeo2110 26-05-2011 - 13:20

Normal ar fi sa mearga langa Strauss Khan…

La peste 80 de ani tov iliescu nu risca mai mult decat Honecker sau Augusto Pinochet.
Sa spuna adevarul si nu va pati nimic; avocatii vor demonstra ca nu suprta detentia.

Bellu Cu Toate ca nu Meriti Acolo Cirpa KAGHEBISTA 26-05-2011 - 20:53

Mult iubite si stimate tavarish Iliescu, nu esti decit un gunoi al istoriei recente.
ca sa te parafrazez iti voi spune MAI ANIMALULE ( cer scuze animalelor ) la revolutie sau ce ati mesterit voi acolo AU MURIT OAMENI, TI-E CLAR BOLCIOVICULE ILIESCU???
In loc de incheiere as avea o propunere: cind se va duce acest bolciovic Iliescu la fratii lui, alde cCeausescu, Dej, Brejnev, Hrusciov sa fie pus in costum de neopren intr-o cripta perefect hidroizolata, asa ca preventiv pentru cei pe care ii vor apuca nevoile fiziologice cind vor prin preajma.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult