Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei În frunte cu Mironescu, lotul “Portul Constanţa” intră în arest 30 de zile

În frunte cu Mironescu, lotul “Portul Constanţa” intră în arest 30 de zile

scris de D.S.S.
1 afisari

Cei 28 de reţinuţi în cazul corupţiei din Portul Constanţa au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după mai bine de 16 ore de audieri şi pledoarii ale avocaţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre arestaţi se află şi fostul secretar general în MAI Laurenţiu Mironescu. 

Laurentiu Mironescu (secretarul general al MAI) a fost demis si acum da cu subsemnatul la DNA

Laurentiu Mironescu (secretarul general al MAI) a fost arestat

Totodată, anchetatorii au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele unui cetăţean libanez, intermediar vamal, acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi dare de mită, în formă continuată. 

Decizia Secţiei penale a instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de 5 Judecători al ÎCCJ. 

Ar fi trebuit să facă o selectie. Nu toţi au aceeaşi participaţie, aceleaşi infracţiuni. Au făcut recurs toţi. Sunt sceptic în privinţa reuşitei. Nu cred că o să reuşească la recurs. Este exagerat să credem că 30 de inşi au reuşit să subjuge România. Să păstrăm nişte limite„, a declarat avocatul Mihai Valeriu. 

La sediul ÎCCJ se află rudele şi avocaţii celor reţinuţi, după ce noaptea de marţi spre miercuri a reprezentat un maraton al audierilor. 

Audierile au început marţi, în jurul orei 16.00 şi au continuat până miercuri, la ora 2.00. Apoi au avut loc pledoariile avocaţilor, iar la ora 6.00 judecătorii s-au retras pentru deliberări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult