Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Înalta Curte a decis că Voiculescu rămâne Felix

Înalta Curte a decis că Voiculescu rămâne Felix

scris de P.C.R.
28 afisari

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, joi, contestaţia în anulare formulată de avocaţii lui Dan Voiculescu (care a avut unul dintre numele de cod, date de Securitate Felix) la decizia prin care ÎCCJ a decis menţinerea verdictului de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti.

Voiculescu dă în judecată Evz. Vezi de ce

foto: realitatea.net

ÎCCJ a decis respingerea contestaţiei ca inadmisibilă, ceea ce înseamnă că nu au fost întrunite elementele necesare pentru declararea acestei forme extraordinare de atac. Prin această hotărâre, decizia ÎCCJ rămâne definitivă, transmite Agerpres.

Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 10 martie, recursul formulat de preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, şi a menţinut verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 5 februarie 2010, acţiunea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, împotriva deciziei prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate.

La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a înmânat lui Dan Voiculescu decizia conform căreia liderul conservatorilor ar fi făcut poliţie politică.

Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ ‘Mircea’ şi ar fi ”relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivi români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută’ şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă.

1 comentariu

gogu 24-06-2011 - 04:50

Asa va ramine Dan VOICULESCU un om adevarat ! Acum el are si documente cu care isi va proba prigoana politica la care a fost supus ! Felicitari maestre, nu-i baga in seama pe cei care , vrind sa-ti faca rau ti-au crescut imens popularitatea !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult