Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Încă o condamnare: Deputatul Gheorghe Coman a primit un an de închisoare cu executare

Încă o condamnare: Deputatul Gheorghe Coman a primit un an de închisoare cu executare

scris de C.S.
7 afisari

Deputatul PC Gheorghe Coman a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Gheorghe Coman a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată în 16 ianuarie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, fiind preşedinte al PC Buzău la data faptelor, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Deputatul a fost prins în 19 decembrie, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore. El a fost arestat în 7 ianuarie, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor la 27 decembrie.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denunţător, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, diverse servicii precum şi foloase materiale necuvenite.

Foloasele cerute de Coman constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către deputat. În acest context, între 12 şi 18 decembrie 2013, deputatul a primit de la denunţător o sticlă de whisky şi 3.140 de lei, susţin procurorii.

Instanţa supremă a judecat joi, la primul termen, dosarul lui Gheorghe Coman şi a luat o decizie, după ce deputatul a recunoscut integral acuzaţiile, procurorii DNA cerând condamnarea lui la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Coman le-a spus judecătorilor că vrea să fie lăsat liber, că recunoaşte şi regretă fapta şi că are copii de întreţinut. Completul de judecată de la instanţa supremă, compus din Ioana Bogdan, Cristina Rotaru şi Ştefan Pistol au decis în final să îl condamne pe Coman la închisoare cu executare.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte al PC Buzău în luna decembrie. Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie.

6 comentarii

salut 31-01-2014 - 00:05

„Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 s-a mutat la PC.”
==================

Asta-i cheia. Ce poate promova „partidul” secaturii basiste, DD? Gainari de genul astuia. Se intalnesc in puscarie, sa se pupe, secaturile.

UnUL 31-01-2014 - 00:12

Și ce poate prelua partidul gunoiului securist și USL-inos Felix?

salut 31-01-2014 - 00:18

O data sunt si eu de acord cu tine, mai secatura basista. Migratia parlamentara e o mare jigodeala. Cu toate astea, sunt convins ca atunci cand jigodiile celelalte, din UNPR – partid rezultat din adunatura de scursuri d’astea – ii pupau dosul lui Basescu, aplaudai, nu-i asa?

urbos 31-01-2014 - 00:23

Pai astia groohaie si bat din copite chiar acu, cand Udrea taman ce pleca in noua cloaca a Kiorului.

salut 31-01-2014 - 00:32

Da-o dracului pe curvistina aia. Toata lumea se astepta la asta; daca aia din PDL n-ar fi neamuri de sluga, de mult ar fi dat-o afara.
Pe de alta parte, de ce dreaq aia cu 70% mai accepta gainari parveniti din partidul imbecilulul DD, e o mare enigma.

urbos 31-01-2014 - 00:42

Era evident cu Udrea, dar veni vorba, iar cea mai proaspata stire privea chiar otreapa prezidentiala.
Strangerea de gunoaie de prin alte partide e boala in politica romaneasca.
Trebuie insa remarcat ca principalul adunator de d-astia a fost acum PSD-ul. Unele partide sufera mai mult, altele mai putin, de boala asta, caci mai tine si de apucaturi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult