Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Încă patru ani şi patru luni de închisoare pentru Cioacă

Încă patru ani şi patru luni de închisoare pentru Cioacă

scris de D.P.
8 afisari

Cristian Cioacă a primit încă patru ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul de infracţiuni informatice. 

Încă patru ani şi patru luni de închisoare pentru Cioacă.

Încă patru ani şi patru luni de închisoare pentru Cioacă.

Pedeapsa fostului polițist vine după contopirea sentinței de azi, cu cea din dosarul Elodia. Această nouă pedeapsă de patru ani şi patru luni nu se va adăuga celei de de 15 ani şi opt luni din dosarul de omor, ci se va contopi, urmând ca Cioacă să execute un spor de o treime din pedeapsa pentru infracţiuni informatice, respectiv un an, cinci luni şi zece zile.

Potrivit Mediafax, în acelaşi dosar de infracţiuni informatice, hackerul Adrian Niţu a fost condamnat la doi ani şi 11 luni cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Sentinţa, care este definitivă, a fost pronunţată miercuri de către judecătorii Curţii de Apel Braşov, care au admis apelurile declarate de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul teritorial Braşov şi curatorul Ghinescu Robert-Constantin împotriva sentinţei date de Judecătoria Braşov din 25 aprilie 2014, care l-a condamnat pe Cioacă la doi ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Braşov a desfiinţat sentinţa, iar la rejudecare a decis ca fostul poliţist să execute patru ani şi patru luni de închisoare.

Curtea de Apel Braşov a casat, în luna martie, sentinţa prin care fostul poliţist a fost achitat în dosarul de infracţiuni informatice şi a trimis dosarul spre rejudecare, pentru a doua oară, la Judecătoria Braşov. Cioacă a fost achitat, în 6 aprilie 2012, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenţei prin e-mail a fostei sale soţii, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecătoriei Braşov, după rejudecarea dosarului. Decizia a fost atacată cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar şi de DIICOT Braşov şi Parchetul instanţei supreme. Curtea de Apel Braşov a admis recursurile şi a casat sentinţa, iar dosarul a făcut cale- ntoarsă la Judecătorie. Iniţial, dosarul de violare a corespondenţei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Braşov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a casat sentinţa Curţii de Apel Braşov care l-a condamnat pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult