Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Microsoft. Începerea urmării penale, avizată de Băsescu

Dosarul Microsoft. Începerea urmării penale, avizată de Băsescu

scris de A.B.
5 afisari

Traian Băsescu a avizat începerea urmării penale în dosarul Microsoft. Președintele l-a informat pe procurorul general în legătură cu răspunsul pozitiv la solicitarea făcută în cazul foştilor miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu.

Începerea urmării penale în dosarul Microsoft, avizată de Traian Băsescu.

Începerea urmării penale în dosarul Microsoft, avizată de Traian Băsescu.

„Nu a fost o cerere formală de începere a urmării penale, am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise şi cred că acest caz trebuie anchetat cât mai rapid până la capăt”, a explicat șeful statului, lansând, în același timp un îndemn adresat Parlamentului. „Cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului României”.

Traian Băsescu nu crede, însă, că toți miniștrii implicați în scandalul Microsoft ar trebui să aibă parte de același tratament. „Din documentele care există în dosar, nu toate vinovăţiile sunt la fel şi aşa rezultă şi din referatul procurorilor. Spre exemplu, Daniel Funeriu, nu există nicio suspiciune cu privire la bani, la mită şi aşa mai departe, este doar în zona de eventual abuz în serviciu”.

Președintele precizat că, din punctul său de vedere, „aceşti oameni nu au nicio calitate în acest moment. Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta, pot să-i scoată de sub urmărire penală. Altfel spus, în acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate, este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci când a fost vorba de domnul Victor Ponta. Deci, sunt egali ca şi situaţie.”

„Ei nu au fost trimişi cu nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioară solicitării mele de începere a urmării penale. Deci nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobândi vreo altă calitate mai târziu”, a conchis Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult