Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Închisoare pe viaţă pentru doi irakieni acuzaţi de răpirea ziariştilor români

Închisoare pe viaţă pentru doi irakieni acuzaţi de răpirea ziariştilor români

scris de D.S.S.
161 Afisari

Un tribunal irakian i-a condamnat la închisoare pe viaţă pe doi bărbaţi implicaţi în răpirea a trei jurnalişti români în 2005, a declarat acesta, sâmbătă, într-un comunicat.

Închisoare pe viaţă pentru doi bărbaţi acuzaţi de răpirea unor jurnalişti români în Irak în 2005

Cei doi bărbaţi condamnaţi nu au fost identificaţi decât cu iniţialele A.A. şi A.Y. „Curtea a găsit motive convingătoare pentru a lua această decizie, pe baza confesiunilor, a dovezilor şi proiectului (de răpire)”, a declarat Curtea Penală Centrală din Irak. Rolul exact al celor doi acuzaţi în răpire nu este cunoscut. Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi în martie 2005 şi eliberaţi două zile mai târziu.

Omar Hayssam, un om de afaceri siriano-român, a primit o sentinţă de 20 de ani de închisoare din partea unui tribunal român pentru că a comandat răpirea. Arestat şi încarcerat în România în mai 2005, el a fost eliberat din motive medicale după un an şi a fugit din ţară. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat în noiembrie 2010 că Omar Hayssam ispăşeşte o pedeapsă într-o închisoare siriană. Cele două ţări au semnat în acea perioadă un tratat de extrădare.

1 comentariu

sageata 25-09-2011 - 14:34

Au condamnat doi nevinovati, care au crezut ca e o gluma PSD, pusa la cale asa pentru niste bani, dar s-a prins matelotul cum sta treaba , a intervenit si a luat el caimacul. Iar rapitii si cei ce au organizat au trebuit sa taca , pentru a nu fi bagati in puscarie pentru incercarea de fraudare. stoarcere de bani, inscenarea unui act terorist. Ce iti e si cu romanii astia. Cum baga ei in puscarie pe altii .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS