Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Înregistrările video care arată că Mircea Băsescu a luat mită

Înregistrările video care arată că Mircea Băsescu a luat mită

scris de A.H.
391 Afisari

Antena 3 a făcut publice înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare, iar şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Mircea Băsescu și Bercea Mondial.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor „suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta” legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.

Astfel, la Antena 3 au fost prezentate mai multe înregistrări audio ale unor discuţii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii şi celor care le-au pus la dispoziţie, de Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi înregistrat pe ascuns. Înregistrările audio au fost prezentate împreună cu imagini filmate într-un birou, în care apărea fratele preşedintelui, discutând cu o persoană ce părea că înregistrează conversaţia, cu telefonul mobil sau cu o cameră ascunsă, şi nu apare în filmare.

Materielele audio-video au fost prezentate în şase secvenţe distincte, între care realizatorul emisiunii şi invitaţii săi au subliniat că acestea ar releva acuzaţia de trafic de influenţă adusă de Florin Anghel lui Mircea Băsescu. Discuţiile au fost atribuite, potrivit relatărilor din emisiune, lui Florin Anghel şi Mircea Băsescu, astfel că în transcriptul lor, prezentat mai jos, interlocutorilor le sunt atribuite aceste nume.

STENOGRAMELE ÎNREGISTRĂRII VIDEO

În primul filmuleţ difuzat, fratele preşedintelui confirmă că i „s-a pus mormanul ăla de dolari în braţe” şi că la el ar fi ajuns „250.000”.

Florin Anghel: Voiam să te întreb ceva, te rog eu, tu ştii ce mi-a zis el? Prima dată, atunci când i-a luat pe ăia 350.000 de euro…Te-ai dus matale cu el în maşină şi i-aţi dus la Bucureşti? Aşa-i?
Mircea Băsescu: Nu.
F.A.: Dar ţi i-a adus.
M.B.: Măi, să ştii că mi-a dat.
F.A.: Ţi-a dat… dar o parte din ei… unde e mă mâncaţi-aş?
M.B.: Dar să ştii că la mine a ajuns…
F.A.: Toţi?
M.B.: La mine au ajuns 250.000
F.A.: Atâta?
M.B.: Da
F.A.: Şi la el restul?
M.B.: Eu de aia eram curios atuncea, când mi s-a pus mormanul ăla de dolari în braţe. Deci la mine atât a ajuns, să ştii.

Într-un alt fragment de înregistrare, se face referire la două tranşe de bani – de 350.000, respectiv 250.000 -, iar Mircea Băsescu, întrebat de ce nu se vorbeşte „cu Traian”, răspunde că respectivul Traian „ştie”.

F.A.: Să trăiţi, domnu comandant. Suntem terminaţi!
M.B.: Cred.
F.A.: Terminaţi, nu că credeţi că suntem terminaţi. Suntem terminaţi, nu jucărie. Domnu’ comandant, eu nu mă mai înţeleg cu Marian. Se laudă pe la ăia pe acolo, pe la Drăgăneşti, că suntem nişte proşti. Că a luat banii de la noi şi şi-a luat maşină pe banii noştri. Te rog să mă crezi. Aşa au zis muncitorii ăia ai lui. Să mor eu dacă te mint. Nu ştiu ce să facem, că nu o mai ducem… Prima şi prima dată când a venit la noi, ştii ce ne-a zis? Că l-ai trimis matale ca să vină el, ca să ia alea, ca să te forţeze el pe matale, să fii matale mai obligat, ca să-i dai drumul lui tata.
M.B.: Eu am făcut tot ce am putut.
F.A.: Stai să-ţi zic. Când l-ai trimis matale să ia ăia 350.000, i-am adus alea, v-am adus alea şi după aceea v-am mai adus ăia 250.000. Şi când i-am dus pe ăia 250.000, ştii ce mi-a zis? Că matale deja ai dat un milion de euro, ca să-l scapi… şi acuma? Uită-te, şapte ani jumătate! Domnu’ comandant, aici nu e vorba de avocată, aici nu e vorba de judecător, aici e vorba de politică, că e finul lui Băsescu şi să dăm din ăsta în ăla, dar eu ce zic e să vă duceţi să puneţi mâna să-l scoateţi, că moare ăla acolo, mă nene mă!
M.B.: Deci, eu ce mai sper nu e vorba de…
F.A.: Dar cu Traian nu au vorbit? De ce nu-i spui lui Traian? La Traian de ce nu trimiţi, să facă el acolo?
M.B.: Ştie, mă! Crezi tu că nu ştie…

44 comentarii

pathfinder 19-06-2014 - 15:17

In sfarsit v-ati trezit…

1. Mita?!?

Infracţiuni de corupţie
Art. 289
Luarea de mită

(1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

Pe de alta parte…

Infracţiuni de corupţie
Art. 291
Traficul de influenţă

(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

2. Asta era pentru Tache
Ce a prezentat Antena3 nu este egal cu ce au procuririi DNA.

Pentru prosti, astia de la A3 au taiat bucati din inregistrare si le-au montat cum au vrut ei astfel incat sa dea impresia telespectatorilor imbecili ca a fost vorba despre altceva.

Vezi ce spune si MB despre inregistrarea respectiva.

Uite-te si tu la filmuletele pe care le-ai postat si ai sa-ti dai seama si unde au intervenit astia de la A3….

3. Mda, incepe sa fie clara treaba.
Astia de la A3 si cu “Mondialu’” asta au pus-o de o tiganeala.
La iesire de la DNA va spune ca a vorbit si cu Merkel.
Pardon! Cu Obama…

“Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost adus, joi, din penitenciar la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de Mircea Basescu, fratele presedintelui, transmite Mediafax.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnalistilor, prin geamul masinii, ca ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scapat de inchisoare si ca in acest caz ar fi implicata sefa ICCJ, Livia Stanciu, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. “Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu”, a spus interlopul condamnat la 9 ani de inchisoare, potrivit Agerpres.

Din imaginile difuzate de posturile TV se vede cum Bercea Mondial spune ca Laura Codruta Kovesi ar fi luat 200.000 de dolari prin intermediul soferului.”

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

pathfinder 19-06-2014 - 15:29

Am uitat sa subliniez.
Scuzele mele…

1. Luarea de mită
(1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul……….

2. Traficul de influenţă
(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că……….

Mircea Basescu nu-i functionar public…

Florin 19-06-2014 - 19:21

Mda, sa traiasca Mircea Basescu, neam cu Bercea Mondialu!

Mircea Basescu: Eu asta si doream sa se ajunga la…
Mircea Basescu: Sa-l condamne la 1 an.
Mircea Basescu: Pai asa era tot mersul facut…sa-l condamne, cat a stat pana acuma si gata.”

pathfinder 19-06-2014 - 21:21

Asa, si?
In ce fel e vinovat frate-su?
Hai Euroiule care traiesti in Jermania…

Florin 19-06-2014 - 22:07

Basescu il putea avertiza pe frate-su in relatia cu Bercea Mondialu. A stiut ca este un interlop periculos.

pathfinder 19-06-2014 - 22:14

Tu ai frati?
Io de exemplu is ala mai mare.
Pana la o varsta poti sa-i „controlezi”.
Dupa aia D-zeu cu mila.
Si stiu ce spun…

urbos 19-06-2014 - 22:54

Hahaha! Infectul basist a si inceput sa regurgiteze. Asta e teza basista de pe piata acum, saracutul Securist de la Cotroceni, nu a stiut, nu a putut… jegul securist care cu gura lui ca un cur spunea ca stie tot ce misca, ce e in dosare, cine va fi anchetat, ce vorbesc toti la telefon etc.
Pai putea bai scarba, ca treaba asta e de DOI ANI. DOI ANI gunoiule IT!
In plus nu trebuia porcu-ti sa danseze cu anturaju. Anturaju javro.

UnUL 19-06-2014 - 23:22

C u r bubos, iar nu ți-ai luat calmantele.
Din păcate, contra lipsei de bun simț nu există medicamente.

Florin 19-06-2014 - 22:03

In primavara anului 2009, Mircea Basescu a botezat in spectacol copilul interlopului Bercea Mondialu (secvente de la petrecere au fost date la tv). Cateva luni mai tarziu, Traian Basescu s-a dus personal (cu sotia) la o sarbatoare tiganeasca sa dea mana cu acest interlop in fata camerelor de luat vederi. Iti dai seama ce PR?

Vezi minutul 3:15
http://www.youtube.com/watch?v=PkAvsgtjp_I

pathfinder 19-06-2014 - 22:11

Inainte de alegeri sau dupa?
Vorbim de PR…

Florin 19-06-2014 - 22:48

Pathfinder, se pare ca m-ai inteles gresit. In 2009 fratii Basescu au facut PR pentru Bercea Mondialu. Mircea i-a botezat copilul cu mullt spectacol, cateva luni mai tarziu Traian i-a strins si el mana in fata camerelor de luat vederi (vezi lincul de mai sus).

Florin 19-06-2014 - 22:54

Inainte de alegeri. „Lautarii” cer banii inainte 😉

http://www.youtube.com/watch?v=E8SQWJgkXR0

ttp://www.youtube.com/watch?v=zvWugokF8XM

urbos 19-06-2014 - 22:11

Pai bun PR pentru viermi IT, ca d-aia l-au votat.

pathfinder 19-06-2014 - 22:20

Inainte sau dupa?
Esti comic, din nou.
Mai bine meci.

salut 20-06-2014 - 04:43

Rujatule, iar ai calarit degeaba netul, tot prost ai ramas:

Ia mai citeste o data definitia ta:
„2. Traficul de influenţă
… săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public…”

Deci talambule, conform definitiei din lege – chiar aia pusa de tine, rujatule, – Mircica Basescu NU trebuie sa fie functionar public.

Adica, e invers, prost rujat, e invers de cum ai inteles tu !

I-M-B-E-C-I-L-U-L-E

pathfinder 20-06-2014 - 09:34

🙂
Sa-i explic maimutei rumegatoare ce am vrut sa spun…

Nu poate fi mita pentru ca MB nu e functionar public dar „pe de alta parte” poate fi trafic de influenta pentru ca individul „lasă să se creadă că are influenţă”.

Vezi unde scrie „pe dealta parte” acolosa vita? 🙂

Dupa ce ca nu-ntelege nimic, o da „desteptul” 🙂 cu prosti, talambi, rujati, „e invers”!?!…
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Te-am mai intrebat:
Mai ai frati mai gutuie?
Tot asa-s? 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-06-2014 - 15:18

Se pare ca cei 250.000 de euro sant doar VARFUL AISBERGULUI !
Bercea a afirmat ca a DAT 2 MELEOANE de Yeuroy sa ..scape !
O parte a fost preluata de soferul Basketbalistei ! ….

pathfinder 19-06-2014 - 15:26

Pai da, maaaa! 🙂
Am spus si eu…

3. Mda, incepe sa fie clara treaba.
Astia de la A3 si cu “Mondialu’” asta au pus-o de o tiganeala.
La iesire de la DNA va spune ca a vorbit si cu Merkel.
Pardon! Cu Obama…

“Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost adus, joi, din penitenciar la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de Mircea Basescu, fratele presedintelui, transmite Mediafax.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnalistilor, prin geamul masinii, ca ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scapat de inchisoare si ca in acest caz ar fi implicata sefa ICCJ, Livia Stanciu, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. “Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu”, a spus interlopul condamnat la 9 ani de inchisoare, potrivit Agerpres.

Din imaginile difuzate de posturile TV se vede cum Bercea Mondial spune ca Laura Codruta Kovesi ar fi luat 200.000 de dolari prin intermediul soferului.”

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

jan dinu 19-06-2014 - 22:19

Daca asha este de ce – MONDIALUL – nu este liber …
De ce n-a at shpaga la local unde se judeca procesul ??
JD-USA

Paul din Ohio 20-06-2014 - 00:24

Pentruca Mircea Ba’secu era un personaj care, in viziunea „mondialilor” putea sa ajunga si la presedinte. In orice caz, in acele inregistrari a aparut o referire la Livia Stanciu presedinta ICCJ („inalta”curte de casatie si „justitie”)

pathfinder 19-06-2014 - 15:21

Montaj la poza idiotel?
Hai ca poti mai mult…

urbos 19-06-2014 - 15:33

Mai clar de atat, ce se mai poate? S-ar mai putea, sa declare Basescu insusi cate a faptuit.
Dar daca lepadatura, infractorul de la Cotroceni, ar aparea el insusi, sa spuna cu gura lui imputita, cate a facut, imbecilii basisti tot ar spune ca nu e el, ca e montaj ordinar, ca e Putin in spate si-l ameninta, sau cine stie ce bazaconie le mai trece prin creieri acestor scursuri de neoameni.
Un rujat schizofrenic deja face ca toti dracii. Nici macar nu se ascunde schizofrenicul.

pathfinder 19-06-2014 - 15:35

🙂
Tre’ sa plec incurcatule.
Dar revin pe seara si ca sa fac „ca toti dracii”.
Pana atunci te las pe tine sa faci ca toti aia…

urbos 19-06-2014 - 15:39

Raus!

urbos 19-06-2014 - 15:40

Macar ai inteles ca e mai bine sa te ascunzi o vreme. Starpitura!

BULA 20-06-2014 - 21:32

Important e sa-i scoata pe tigani din serviciile secrete. Nu poti sa te incurci cu tiganii in treburi din astea.

Pribeagul 19-06-2014 - 16:29

Nu pot sa nu-l compar pe Mircea Basescu cu Sf. Sisoe. Imaginar, par a avea aceleasi mutre. Cind ma gindesc la Sf. Sisoie imi apare imaginea lui Mircea Basescu.

Sf. Sisoie vroia sa fie si el sef, cum vedea ca sunt toti sfintii din preajma.

Mircea, la fel, vedea ca toti din preajma lui, mai ales fratele, sunt mafioti si o duc din ce in ce mai bine. Pai, el de ce n-ar fi? Si a ajuns! 🙂

pathfinder 19-06-2014 - 21:36

Intre virgule ai pauze de logica.
Crevetii din parnaie is nasoli.
Asa am auzit.
Ce sa-i faci?!?

ValVerde 19-06-2014 - 18:52

Daca il gasesc pe asta vinovat si-l condamna, cum dracu’ mai e justitia lui Basescu ???

Poate il prind si pe el cu ocaua mica si se duce linga frati-su, dar limbricu’ tot o sa tipe ca Basescu are Justitia in buzunar, (mama lui de dictator) 🙂

urbos 19-06-2014 - 19:04

Lindicule, l-au gasit? Caca-te-ai sa te caci de taratura proasta.
In plus taratura, arestat trebuie sa fie si Bashina de la Cotroceni.
Sifiliticu lindic…

pathfinder 19-06-2014 - 21:26

Ai tu ce ai cu lindicu’ si sifilisu’…

urbos 19-06-2014 - 21:53

Astia sinteti.

pathfinder 19-06-2014 - 22:00

Bre, is sanatos tun.
Si io si nevasta si copii.
Numa tu le ai cu popo, muyerile, sifilisu, cururile, buzele reci si alte aberatii ale naturii.
WTF???

urbos 19-06-2014 - 22:03

Da ma animalule, stiu, daca-ti zice doctoru ca ai gripa latri la el.
Hai mars la culcare otreapo!

pathfinder 19-06-2014 - 22:07

Sifilis… 😉

dinu 19-06-2014 - 18:59

@pathfinder ( sper ca l-am scris correct…) Esti sanatos (… toasa…) ? Pai ce aranjamente sa faca A3? Doar ca a repetat de mai multe ori cateva afirmatii mai interesante, in rest e foarte clar. Iar autorul articolului are „orbul gainii”? In secunda 15 se vede clar mustata lui Mircica…ce draqu zice ca nu se vad figurile…Da ..nu se vede tiganul, dar Mircica s-a vazut de mai multe ori in filmele de-aseara….Daca nici acum nu mai tace din gura „basistul -pupin- curist” atunci cand???? Chiar nu avem simtul masurii???Pai e de inteles atunci si modul cum ne conduce acest”guvernator’ si cum il sustin „pretenii lui !!!

urbos 19-06-2014 - 19:12

Cu dementu basist incerci sa discuti?

pathfinder 19-06-2014 - 21:25

N-am cum acu’.
Daca am timp si tehnica necesara fac maine dwl la filme si ai sa ai si analiza.
Total impartiala.
MB oricum e bou.

urbos 19-06-2014 - 21:57

Dementu basist, face el analiza, hahahaha! Prostu IT !!
Cica nu acu, maine. Hahahaha!

Viermele cum am spus, assteapta varianta care o sa li se serveasca din laboratoarele Kiorului.

pathfinder 19-06-2014 - 22:03

🙂
Rabdare…

urbos 19-06-2014 - 22:09

Pai eu ce spun ba scarba, stati ca viermii si asteptati, ca nu stiti cum s-o apucati. S-o ziceti ca imbecilu „a zis copilu ceva”, ca apoi sa treceti la „rusine Dinu Patriciu”? Ati invatat lectia viermilor, asteptati pana se pun labarii de acord la Cotroceni, ca sa vi se spuna ce trebuie sa regurgitati.

pathfinder 19-06-2014 - 22:16

Esti comic.

UnUL 19-06-2014 - 23:20

Numai ridicol.

digital 19-06-2014 - 21:52

hai vacilor verzi că vă stă de minune în staul!
hahaha!
nu prindeți toamna în abator, în august sunteți carne de mânzat pe tarabe în supermarketuri!
hahaha!
băsexu, ai?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS