Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Inspectia CSM taie frunza la caini

Inspectia CSM taie frunza la caini

scris de Ziua Veche
7 afisari

 

.CSM sanctioneaza doar 0.03% din cazurile disciplinare reclamate la Inspectia Judiciara de catre justitiabilii nemultumiti de modul in care le-au fost solutionate cauzele.. In perioada 1 iulie 2009 – 1 martie 2010, Inspectia Judiciara a CSM a primit 2727 de plangeri din partea justitiabililor care au acuzat abateri disciplinare comise de magistrati (1884 judecatori si 843 procurori).

Celor 2727 de plangeri se mai adauga alte 36 de cazuri in care Inspectia CSM s-a sesizat din oficiu si a inceput investigatiile. Din totalul cazurilor semnalate, doar in 253 de situatii (10,7%) au fost sesizate comisiile de disciplina (pentru 213 judecatori si 40 de procurori).Cu toate acestea, Sectia de judecatori a aplicat doar cinci sanctiuni disciplinare (toate cu pedepse blande constand in diminuarea idemnizatiei de baza cu 15% pe trei luni). In cazul procurorilor, Sectia de procurori a aplicat in ultimele 10 luni doar doua sanctiuni: o excludere din Magistratura (cazul fostului procuror sef adjunct al DIICOT Angela Ciurea) si un avertisment. Altfel spus, in zece luni, din 2727 plangeri primite s-au aplicat doar sapte sanctiuni disciplinare – adica 0,03% din totalul plangerilor primite de la justitiabili.

 

Datele prezentate mai sus reies din Raportul de Progrese privind Conditionalitatea Mecanismului de Verificare si Cooperare nr. 1 (1 iunie 2009 – 1 martie 2010), dat marti publicitatii de catre CSM. In acest raport sunt enumerate actiunile intreprinse in ultimele 10 luni.de catre Consiliu, pentru indeplinirea obligatiilor asumate in fata Comisiei Europene. In Raport sunt enumerate actiunile pozitive, in opinia CSM, intreprinse pentru indeplinirea obligatiilor, dupa cum urmeaza:

  • intarirea disponibilitatii pentru dialog si a responsabilitatii membrilor CSM;

  • sporirea transparentei CSM;

  • politica de resurse umane in sistemul judiciar;

  • proiectul pilot privind transmiterea sarcinilor administrative, de la judecatori, la grefieri;

  • proiectul pilot pentru introducerea managerului de instanta;

  • proiectul privind rationalizarea distribuirii teritoriale a instantelor si parchetelor;

  • statisticile activitatii Inspectiei Judiciare, cu numarul de sanctiuni disciplinare aplicate;

  • controlul privind distribuirea aleatorie a dosarelor prin sistemul ECRIS;

  • unificarea practicii judiciare;

  • formarea profesionala pe noile coduri;

Continutul integral al Raportul de Progrese al CSM in puteti citi aici.

0 comentariu

Nguen Miun Gion 01-05-2010 - 02:32

Totul e să fim în stare să le și pricepem glumele.

În tabloul ”Tânăr dansând”, Ian Steen ne propune o glumă. Dar cine e în stare să ”o vadă”, primește din partea mea toată considerația.

Ce ziceți domnule Cristi, pardon, dispecerul, îndrăzniți?

cristi 01-05-2010 - 06:52

banuiesc ca e vorba despre o nunta nepotrivita intre fata bine imbracata si baiatul corpolent (desi esti tentat sa privesti centrul imaginei). cojile de oua ma duc cu gandul la virginitate care nu prea mai e, florile taiate la timpul trecator, etc.

Pribeagul 01-05-2010 - 07:32

tablourile reprezinta un spectacol la care participa… lume, lume…

In toate tablourile este prezenta buna dispozitie, hazul…

Nu-i rau sa vezi partea buna, pozitiva, vesela a lucrurilor.

Nguen Miun Gion 01-05-2010 - 11:54

Mă așteptam la mai mult din partea dv., domnule dispecer. ”Glumele” sînt interesante, mai ales cînd te ajută să ieși din impas.

Răspunsul la problema pe care am propus-o eu era una destul de simplă și ține de perspectivă. Subiectul erorii voite a lui Ian Steen, este masa din colțul stînga, jos, pe care stă urciorul. Dacă o priviți cu atenție ea este realizată împotriva simetriei perspectivei întregului tablou. Nu ca Ian Steen nu ar cunoaște perspectiva, doamne ferește, ba, din contra, el o cunoște extrem de bine. În acest tablou avem și o altă mică glumă-surpriză, cheia perspectivei se află în centrul coliviei purtată pe cap de personajul dintre cei doi dansatori. Unghiul de fugă (cum mai este cunoscut în arhitectură), liniile geamurilor, al ușii, al barelor care susțin iedera, colțurile mesei, au același punct de convergență care creează spațialitatea, perspectiva. Numai masa cu pricina se exclude din firescul perspectivei, ca o mica glumiță, pt. că, pînă la urmă, întreaga atmosferă exprimă: căntec, joc, și voie bună.

Duminecă plăcută

Pribeagul 01-05-2010 - 12:54

este greu de crezut ca „masa din colțul stînga, jos, pe care stă urciorul” este o gluma sau un obiect introdus ca o gluma.

Cautind raspunsul la intrebarea ta gindeam la situatii haioase, obisnuite, care se intimpla la o petrecere: participantii la veselie, pentru a se amuza, pun un tinar strulubatic sa invite la dans o fata mofturoasa, care se considera ca nu-i de nasul lui. Dupa cum se vede, in timp ce el este un zburator, ea nu prea misca.

Un 1 Mai placut, dle arhitect.

PS. http://www.220.ro/party/Jocul-Cu-Lingura-De-Lemn/MbmnGC5BeK/

Spune-mi, in America se mai folosesc linguri de lemn? Cred ca-i… o gluma.

cristi 02-05-2010 - 00:33

imi pare rau ca te-am dezamagit. eu am fost mai atent la simboluri (sunt destule sub vita aia), tu te uiti mai mult sa vezi daca sunt copacii drepti. la etc-ul de la comentariul anterior poti sa mai adaugi cele „cinci simturi” pe care le poti lega de sunetul viorii si al flautului, aroma tutunului sau resturile de mancare. si evident toate sunt asezate neingrijit ca in mai toate operele lui steen.

Nguen Miun Gion 02-05-2010 - 02:27

Domnule Cristi, spune-mi sincer, cînd un patinator se uită la alt patinator cum performează pe ghiață, la ce este el atent? La ce este atent un violonist cînd ascultă un alt violonist cum performează? La ce se gîndește un iluzionist cînd vede un alt iluzionist cu face să dispară un iepuraș? Dumneata ai observat ”simbolurile” lui Steen? Felicitarile mele !

cristi 02-05-2010 - 07:14

deci cel care scrie despre o manastire trebuie sa fie calugar, cel care scrie despre o carciuma trebuie sa fie betiv iar cel care scrie despre o morga trebuie sa fie mort. am inteles.

gabriela 02-05-2010 - 16:55

felicitari pentru articol Cristi .

gabriela 02-05-2010 - 17:05

draga Nguen Miun Gion mie mi-a placut comentariul tau la articolul despre Fragonard . la Ian Steen , comentariul tau gen ghicitoare mi-a placut mai putin .

Nguen Miun Gion 02-05-2010 - 17:34

Va citez:

„deci cel care scrie despre o manastire trebuie sa fie calugar, cel care scrie despre o carciuma trebuie sa fie betiv iar cel care scrie despre o morga trebuie sa fie mort.”

Nu mai am nici un comentariu. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS