Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ponta a scăpat definitiv de ancheta pentru plagiat

Ponta a scăpat definitiv de ancheta pentru plagiat

scris de C.S.
6 afisari

Victor Ponta a primit un cadou neașteptat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistrații au respins cererea de redeschidere a dosarului și contestația deciziei de neurmărire penală, astfel că premierul nu va mai fi cercetat pentru plagiat. Decizia este definitivă.

Ponta, iertat de instanța supremă.

Politicienii Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru şi filologul Adrian Papahagi au semnat şi depus la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Victor Ponta, în luna august 2012.

Cei trei au susţinut că o carte publicată de premier în anul 2010 nu ar fi în totalitate opera lui. Mai exact, ei au arătat că în această carte sunt preluate pasaje extinse din lucrarea de doctorat a premierului, dar şi altele dintr-o lucrare a unui jurist francez.

„Această carte, pentru care domnul Ponta Victor Viorel şi-a însuşit atât drepturi morale, cât şi patrimoniale, conţine 113 pagini copiate prin metoda copy-paste din operele altor patru autori”.

Procurorii au început cercetările în aprilie 2013 şi au cerut punctul de vedere al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. Răspunsul experţilor a fost comunicat Parchetului pe 15 mai. O zi mai târziu a venit şi concluzia procurorului de caz: neînceperea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta. Aşa că dosarul a fost închis.

Premierul nu era însă la primele acuzaţii de acest fel. Cu două luni mai devreme, revista Nature publicase un articol în care Victor Ponta era acuzat că a copiat, fără să citeze sursele, 80 de pagini din lucrarea sa de doctorat. După apariţia materialului în revista ştiinţifică, premierul a declarat într-un interviu pentru El Pais că este dispus să demisioneze dacă se dovedeşte că acuzaţiile sunt adevărate.

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost analizată de trei comisii. Prima dintre ele, cea a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor a analizat lucrarea, cu toate că ministrul Educaţiei de la acel moment, Liviu Pop, dizolvase Consiliul cu o zi înainte, pentru suspiciuni de partizanat politic împotriva premierului. O majoritate formată din 13 membri au ajuns la concluzia că este vorba despre un plagiat copy-paste. Singura propunere pe care însă comisia o putea face era să recomande retragerea titlului de doctor.

Verdictul nu a fost însă luat în seamă. O altă comisie din cadrul Universităţii Bucureşti, instituţia în care premierul şi-a susţinut lucrarea de doctorat în anul 2003, a verificat originalitatea lucrării. Si specialiştii de la Universitate au stabilit că premierul a plagiat. Chiar dacă două comisii de specialitate au ajuns la concluzia că premierul a plagiat în lucrarea de doctorat, ministrul Educaţiei din acel moment, Ecaterina Andronescu, a usţinut, în repetate rânduri că singurul verdict de care va ţine seamă este cel al Consiliului Naţional de Etică, singurul care a spus că nu este vorba despre un plagiat.

Teoretic, premierul a rămas cu titlul de doctor, pentru că acuzaţia a fost respinsă de Consiliul naţional de etică din subordinea Ministerului Educaţiei. Scandalul nu a rămas fără urmări, pentru că Victor Ponta şi-a scos din CV-ul oficial titlul de doctor.

90 comentarii

urbos 17-03-2014 - 16:15

Desi nu e decat inca o consecinta a pactului cu Bashina, e distractiv sa vezi chinurile gunoaielor basiste, care se inchina la cretinul lor pe post de guru, chiar si cand li se caca in cap.

ancuta 17-03-2014 - 19:12

Înainte de a încheia, ţin să mulţumesc tuturor acelora care, în zilele din urmă, mi-au dat calde semne de solidaritate. M-am simţit adesea stingherit de tapajul născut, fără voia mea, în jurul unei nefericite seri la un post de televiziune. Dar, de fapt, nu despre mine e vorba. Ci despre atmosfera morală şi profesională a unei ţări, în care bunul gust, bunul simţ, onestitatea, meseria, comportamentul civilizat şi respectul pentru valori stau sub ameninţarea unor găşti de neisprăviţi, de netrebnici, de mercenari rudimentari: oameni cu pregătire precară, oameni care nu se pot recomanda prin nici o ispravă, în nici un domeniu; guralivi, prost crescuţi, inculţi, dominaţi de resentiment, instincte brutale şi interes privat. Avem de ce să ne temem. Suntem în ţara din care Caragiale a fugit exasperat, ţara în care Eminescu şi-a pierdut minţile, ţara care a refuzat, iresponsabil, oferta făcută de Brâncuşi, la bătrîneţe: aceea de a-şi lăsa întreaga operă compatrioţilor săi. Ţara care şi-a omorît elitele în puşcărie, ţara în care n-au mai vrut să se întoarcă Mircea Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, George Enescu. Ţara din care pleacă, mereu, tineri excepţionali şi nu doar ca să se căpătuiască, ţara care furnizează Europei milioane de muncitori cu ziua, prost utilizaţi şi prost plătiţi la ei acasă. Nu pot decît să sper că, sub această pojghiţă de mizerie, există şi o altă ţară, ţara unor oameni cuviincioşi şi cinstiţi, ţara celor care ştiu să se respecte între ei şi să nu se lase manipulaţi de cîteva trupe barbare de oameni stricaţi şi stricători de suflete.

Citeste mai mult: adev.ro/n2klem

Antibasistul 18-03-2014 - 09:57

Adevarul e MINCINOS ZIAR BASIST, ca toate ziarele si televiziunile basiste!!!!!!!!

ancuta 17-03-2014 - 19:19

Înainte de a încheia, ţin să mulţumesc tuturor acelora care, în zilele din urmă, mi-au dat calde semne de solidaritate. M-am simţit adesea stingherit de tapajul născut, fără voia mea, în jurul unei nefericite seri la un post de televiziune. Dar, de fapt, nu despre mine e vorba. Ci despre atmosfera morală şi profesională a unei ţări, în care bunul gust, bunul simţ, onestitatea, meseria, comportamentul civilizat şi respectul pentru valori stau sub ameninţarea unor găşti de neisprăviţi, de netrebnici, de mercenari rudimentari: oameni cu pregătire precară, oameni care nu se pot recomanda prin nici o ispravă, în nici un domeniu; guralivi, prost crescuţi, inculţi, dominaţi de resentiment, instincte brutale şi interes privat. Avem de ce să ne temem. Suntem în ţara din care Caragiale a fugit exasperat, ţara în care Eminescu şi-a pierdut minţile, ţara care a refuzat, iresponsabil, oferta făcută de Brâncuşi, la bătrîneţe: aceea de a-şi lăsa întreaga operă compatrioţilor săi. Ţara care şi-a omorît elitele în puşcărie, ţara în care n-au mai vrut să se întoarcă Mircea Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, George Enescu. Ţara din care pleacă, mereu, tineri excepţionali şi nu doar ca să se căpătuiască, ţara care furnizează Europei milioane de muncitori cu ziua, prost utilizaţi şi prost plătiţi la ei acasă. Nu pot decît să sper că, sub această pojghiţă de mizerie, există şi o altă ţară, ţara unor oameni cuviincioşi şi cinstiţi, ţara celor care ştiu să se respecte între ei şi să nu se lase manip u laţi de cîteva trupe barbare de oameni stricaţi şi stricători de suflete.

ANDREI PLESU

urbos 17-03-2014 - 19:24

Grohaie ma in alta parte.

ancuta 17-03-2014 - 19:36

musette,
ameninţarea unor găşti de neisprăviţi, de netrebnici, de mercenari rudimentari: oameni cu pregătire precară, oameni care nu se pot recomanda prin nici o ispravă, în nici un domeniu; guralivi, prost crescuţi, inculţi, dominaţi de resentiment, instincte brutale şi interes privat

ancuta 17-03-2014 - 19:37

De zece ani, in ANTENE s-a proiectat, iar in ultimul an, cu autorizatia nr. 20121209, data de poporul beat muci, patibular, s-a trecut la “productia de serie” a HULIGANISMULUI GUVERNANT! PuroiulhemoroiDANVIORELl a ANTENIZAT permanent starea exploziva a circa doua-trei milioane de pacienti neinregistrati in fisele speciale ale psihedelicilor si oniricilor.
Asta-i sursa de ideologie si de actiune a catorva milioane de romani ANTENIZATI!
Astfel, cum era de asteptat, vrem nu vrem, s-au statornicit doua noi cuvinte in vocabularul nostru:
A ANTENIZA, antenizare ~éz tranz. A trata ca pe un antenist, (prostind, pacalind, inseland, frustrand),
ANTENIST, antenist (antenisti, anteniste) s.v. (despre persoane sau despre manifestări ale lor), afectat, buimac, care starneste rasul, fara educatie, frustrat, huligan, inselat.

eu sunt voiculescu dan,
fac ce vreau cu ai mei robi:
ii atac ca la Smardan,
si ma joc cu tara-n bobi.
eu sunt voiculescu dan:
mint si fur si parjolesc,
ma ingras din an in an
si kc tot ce-i ROMANESC!
eu sunt voiculescu dan,
om cinstit si cultivat:
foot POPORUL prostovan,
si-L tratez ca pe-un kkt!

Antibasistul 18-03-2014 - 09:54

Ai dreptate, de 9 ani chiorul si gașca lui s-au comportat ca niște adevarați derbedei escroci!

Pribeagul 17-03-2014 - 19:58

Mai concret maestre, mai la obiect. Macar numele acelora vinovati de situatie, ca dor n-o fi vinovat poporul roman de aceste nefericite intimplari. Vinovati sunt doar maestrii. Asa ca n-ar strica strigat in piata numele celor vinovati; n-ar strica o mobilizare a celor care suporta cu greu, dar suporta toate aceste mizerii; n-ar strica o greva la locul de munca, o greva a foamei, o greva japoneza, o saritura de la balcon, un auto-autodafe in piata publica, ceva acolo care sa atraga atentia scirnelor ca vor da seama de ticalosiile lor.

Antibasistul 17-03-2014 - 17:06

E ABSOLUT LOGIC, porcul Crin A. e sluga infecta a lui Basescu, DE ACEEA SI-A DAT DEMISIA, la ordinul lui Basescu, PENTRU A-L FORȚA PE PONTA SA-ȘI DEA DEMISIA, SA-ȘI PUNA BASESCU PE BOC, PRIM MINISTRU!!!!!!!!!!!!!!!!

pathfinder 17-03-2014 - 17:53

Logic!

UnUL 17-03-2014 - 17:54

Vezi că ești cretin!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-03-2014 - 18:23

Mai incet , cu cretinismul bla-bla Zoona Tu de Napo Callis !
Ciu-ha bu este pe felie, cu un mic amendament !
Crin sa opharit singur , in glastra , a facut un gest care la hochei si rugby se numeste ….b o d y c e k !
Crin a aratat …DOZa de IMBECILITATE ,
Mai bine acum , decat alaturi de c u c u v e a u a ,
Din Parcul de la Cotroceni !
Personal , il regret pe Hansi , a fost …compromis , prin
prezenta ,alaturi de t o x i c u l …c r i n !
A l t u l ,la R A S !

Iar , tu PRIMUL I M B E C I L , a e r i a n ,
Nici , n u ai r e a l i z a t ca alde tache , ciuhabu , si inca vreo
2, 3 rataciti , se situeaza la nivel superior fata de ..tine !
Regret , dar esti in DIVIZIE cu …bula , phallusul de …B A N I E !

UnUL 17-03-2014 - 19:04

„S-A opărit” (nu „sa opharrit”!), tăntălăule! Și puțin îmi pasă mie de dobitocul de Crin; nu e cu nimic mai bun ca Tonta (dar nici mai rău sau mai prost!). Dar trebuie să fii absolut cretin – cum scriam mai sus – ca să-l acuzi că ar fi „sluga lui Băsescu”
În ceea ce privește cei pe care-i plasezi „la nivel superior” față de mine – de parcă un cretin patentat ca tine ar fi autorizat să facă clasamente – mă duc să râd în voie.

Mircea 17-03-2014 - 19:26

Eu ma duc la o bere (cu alune).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-03-2014 - 19:30

Razi tu , razi Harap ALB, dar nu e RASUL
tau,
Din umbra catafalcului, de unde va …vegheaza Kada vericu , Traienel !
Sa nu te …opharresti si tu cand tii , prohodul
Leprozeriei orangE!

UnUL 17-03-2014 - 19:46

@Mircea
Fericitule!

@Parpanghel
Motocanule!

UnUL 17-03-2014 - 19:47

”Mitocanule!”, evident!

urbos 17-03-2014 - 19:54

Javra „Mircea” ne anunta unde se duce el, de parca ne-ar interesa.
Sictir ba cacatule, ca nici bani de net n-ai, d-aia stai ca parazitu pe netu de la munca. Mori!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-03-2014 - 19:54
Antibasistul 18-03-2014 - 06:48

un NUL e retardat, cretin, ca toți basiștii!!!!!!!

Antibasistul 18-03-2014 - 08:09

Mircea e retardatul basist un NUL!

Mircea 18-03-2014 - 08:12

@Anti….
🙂
Am fost demascat. Ma duc la o cafea.

UnUL 18-03-2014 - 08:18

@Mircea
O dovadă că nu suntem una și aceeași persoană : eu am băut-o deja pe a mea:

Mircea 18-03-2014 - 08:22

Mai am si eu o dovada dar ma tem ca il suprasolicitam si e pacat:

UnUL
18-03-2014 at 08:16

Mircea
18-03-2014 at 08:16

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-03-2014 - 17:44

Ce omite sa spuna C.S. este faptul ca pe vremea acestei ordinare si scirboase Ecaterina Andronescu de numele careia se leaga cele mai mizerabile decizii in ministerul invatamintului, „comisia” de „etica” ce a dat aviz negativ plagiatului, de fapt a fost o comisie fantoma a caror membri nu li s-a facut public numele si prenumele lor. Votul a fost unul mirsav iar cei care s-au ascuns sub anonimat au fost platiti regeste iar Ponta s-a facut pres la picioarele spurcaciunii de androneasca. Asta este adevarul. O data ce, cea mai autorizata institutie universitara si-a dat votul CLAR ca Ponta a plagiat, ce alte dovezi mai doreste cineva ? E clar ca BUNA ZIUA ca mortaciunea asta mizerabila de Ponta a PLAGIAT si ar trebui sa-si fi dat demisia in secunda urmatoare cind s-a facut public acest adevar. Suntem condusi de doi ani de un mincinos, un plagiator, un pro-rus, un sclav obedient al lui voiculescu. Si ce fac in timpul astia romanii? Stau acasa si se uita la antena 3 mincind seminte si bind „pepsic”. Ce sa ne mai mire ? Avem ce meritam.

Ereticul 17-03-2014 - 18:02

Nu ne mira, pentru ca in istoria secolului trecut mai avem doua cazuri celebre:
– „savanta” cu 4 clase, „academician de renume mondial” careia diverse institutii din occident s-au inghesuit sa-i confere diplome si titluri;
– schizofrenicul intitulat si sustinut de presa ovreiasca „geniul secolului XX”, despre care se stie foarte clar de unde a copiat teoriile pe care ulterior a declarat ca „le-a gandit in somn”.
In comparatie cu cele doua cazuri de mai sus, Ponta e absolut nevinovat.

Mircea 17-03-2014 - 18:27

Haideti mai intii sa raspundem la o intrebare simpla:
– exista in Codul penal infractiunea de PLAGIAT ?

Ereticul 17-03-2014 - 18:39

Plagiatul nu este inclus in Codul Penal, dar este infractiune prevazuta de legea speciala (L 8/1996 – privind drepturile de autor)

Pribeagul 17-03-2014 - 18:49

Intr-o lume in care chiar totul este de vinzare, ce mai conteaza un titlu de doctor? Orice pulifrici/pulifrita poate fi posesorul unui titlu de doctor, asa ca daca nimeni nu considera ca acest titlu este o valoare, si nimeni nu apara valoarea acestui titlu, de ce acest titlu sa fie recompensat in vre-un fel?

Poate ramine doar un titlu de glorie/rusine.

Sa mai vad pe cineva ca-l face pe Ponta’dor plagiator!

Rusine gaozarule Basescu! Justitia a confirmat ca esti un mare mincinos. mai vrei ceva?

neacsum 17-03-2014 - 19:22

Va urma o concluzie favorabilă în cazul Nana. Oricum lucrarile comisiei au fost suspendate strategic prin numirea fostului ei presedinte in functia de ministru. Acuma o sa auyim ca nu se mai gasesc nu stiu ce documente care au disparut in timp ce erau transportate din biroul nu Nicolicea in cel al lui Fifor.

Mircea 17-03-2014 - 19:31

Orice document disparut se poate reface asa ca nu iti fa griji, mai ales daca se stie unde a disparut.

urbos 17-03-2014 - 19:57

Normal, e disparut daca se stie unde e disparut. Cu-cuu, cu-cuu!

neacsum 17-03-2014 - 20:01

Da_ foarte interesant. Ia spune matale care le stii pe toate cum s+a refacut contractul Bechtel? Aud ?

Mircea 17-03-2014 - 20:15

Deschide urechile mari:
Contractul respectiv este intocmit in mai multe exemplare (cel putin doua in limba engleza si cel putin doua in limba romana si colac peste pupaza este inregistrat undeva un exemplar martor) si daca Sova nu l-a gasit (eu nu prea cred in basmul asta) il gasesc usor altii. Ai auzit ?

Mircea 17-03-2014 - 20:17

Acuma plec la berea mult asteptata asa ca daca ai si alte intrebari iti dau raspunsul miine.

urbos 17-03-2014 - 20:27

Pleci , pleci, nesanatosule, te asteapta niste paine uscata cu ceai. Amaratule!

neacsum 17-03-2014 - 22:00

Bebecule aveai impresia ca nu stiu asta? Dar asta a declarat domnul Sova cand i s-a cerut sa publice contractul, ca sa nu il puna la dispozitie, sau te fac ca nu stii ?

ValVerde 17-03-2014 - 20:27

Uite aici niste copii:

ttp://www.dpiis.ro/documente-declasificate-bechtel-85/

Crezi ca mai sunt si altele ?

neacsum 17-03-2014 - 22:05

Fetele, matale vezi cum faci cu dosaruli 11.09.2001, ca sunt multe lipsuri pe acolo si lasa-ne pe noi ca ne descurcam. Auz ca se mai fac inca sapaturi sa se afle de ce a cazut turnul 7 , ca nu a intrat nici o cioara in el. Sau unde este avionul care a lovit Pentagonul. Cum se face ca nu s-a gasit nici o ramasita din avion, ca cica ar fi ars toate, dar s-a gasit un monitor de calculator pe un perete intreg intregut. Dupa ce le afli pe astea, mai da pe la noi.

ValVerde 17-03-2014 - 22:15

Hahahah…tot conspiratia, bat-o vina !
Cind iti lipseste capacitatea de intelegere si nu poti sa faci pace cu realitatea, iti inventezi propriul univers.

Dorbantule, dorbantule, esti cam bese-n cizme !

Ai si tu ceva in comun cu Tache 🙂

PS Ia vezi ca umbla astia cu elicopteru’ prin tunelele de sub Marea Neagra, vor sa-ti fure Magia Bucegilor si sa ascunda primele litere inventate de stramosii dacilor, adica de bravul popor roman, inventatorul Europei (ca noi mergem in cercuri)

UnUL 17-03-2014 - 22:17

Legende și mituri, domnule Neacșu, sau conspiratită în fază terminală.

ValVerde 17-03-2014 - 22:20

Macar de-ar fi terminala, dar asta o s-o duca pe picioare inca mult si bine…

neacsum 17-03-2014 - 23:02

UNUL, stii artimetica? Daca da, raspunde la cateva intrebari de artimetica elementara> 1. cate avioane au lovit turnurile?2. cate turnuri au cazut? 3. daca raspunsul la prima intrebare este 2 iar la a doua 3, poti sa imi spui de ce s-a prabusit al treilea turn? Si ca sa fie ghicitoarea si mai frumoasa, cauta niste fotografii pe net cu stalpii „topiti” de caldura si spune/mi cum se pot „topi” sub un unghi perfect de 45 de grade? Dupa ce raspunzi la intrebarile astea poti sa faci misto de cine vrei tu, dar mai intai sa te uiti in oglinda.

UnUL 18-03-2014 - 00:10

Trei clădiri din Complexul World Trade Center s-au prăbușit în urma avariilor structurale suferite în ziua atacurilor.[23] Turnul de sud (WTC 2) s-a prăbușit aproximativ la ora 9:59 a.m., după ce a ars timp de 56 de minute într-un incendiu cauzat de impactul cu avionul ce efectua zborul United Airlines 175.[23] Turnul de nord (WTC 1) s-a prăbușit la ora 10:28 a.m., după ce a ars timp de aproximativ 102 minute.[23] La prăbușirea turnului de nord, RESTURILE CLĂDIRII AU AVARIAT GRAV CLĂDIREA WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisă și mai mult de incendii, și clădirea s-a prăbușit mai târziu în acea zi, la ora 5:20 p.m.[24] (Wikipedia); iar chestia cu unghiurile de 45 de grade…. !

Pungescu Gazian 18-03-2014 - 01:09

Dar ce stim de alt exemplu de diabolicitate KGB-istica, de aceasta data uciderea lui JFK?

ValVerde 18-03-2014 - 02:08

A conspiracy theory is an explanatory proposition that accuses one or more persons, a group, or an organization of having caused or covered up, through secret planning and deliberate action, an illegal or harmful event or situation. [1][2][3]

Some scholars suggest that people formulate conspiracy theories to explain, for example, power relations in social groups and the existence of evil forces.[4][5][6][7]

It has been suggested by some thinkers that conspiracy theories have chiefly psychological or socio-political origins. Proposed psychological origins include projection; the personal need to explain “a significant event [with] a significant cause;” and the product of various kinds and stages of thought disorder, such as paranoid disposition, ranging in severity to diagnosable mental illnesses. Similarly, socio-political origins may be discovered in the need of people to believe in event causation rather than suffer the insecurity of a random world and universe.[8][9][10][11][12][13]

Antibasistul 18-03-2014 - 06:54

E 100% logic ca in spatele distrugerii blocurilor gemene in N.Y. sunt evreii, pentru ca in acea zi nici un evreu nu s-a mrezentat la serviciu, munca in cei doi zgirie nori gemeni distrusi de avioane!

Antibasistul 18-03-2014 - 06:56

prezentat, nu mrezentat

Tache 18-03-2014 - 07:24

UnULica, structura metalica a Turnurilor Gemene avea grosime DUBLA fata de cea mai dura structura a unui TANC. Tancul folosit de toate armatele din lume, cu blindaj de grosime si rezistenta diferite, capabil sa faca fata RACHETELOR ANTITANC…….

Si aceasta structura blindata colosala a fost distrusa de doua avioane din aluminiu, cu fuselaj usor (avioanele sunt proiectate sa zboare, adica sa fie usoare). Langa cele doua structuri, cu blidaj dublu fata de cel mai puternic tanc, s-a mai prabusit o cladire, neatinsa de nimic, dar care avea o structura asemenatoare.

Teoria conspiratiei este o boala grea si TU ar trebui sa fii internat de urgenta la spital !!

Tache 18-03-2014 - 07:36

UnULica, am vorbit prin telefon la spital. Fii linistit. Vei supravietui acestei incercari in viata. Am cerut voltaj DUBLU pentru tine….

UnUL 18-03-2014 - 08:16

Da, Tăchiță, am citit și eu toate aberațiile astea (ba chiar cu mare atenție! – erau destul de coerent și logic concepute, deci destul de credibile – chiar și fiul meu a fost tentat să le creadă la un moment dat!), și am citit și argumentele foarte convingătoare și științifice care le demolează. Nu am să revin asupra acestor probleme, nu mă voi apuca acum – și nici altă dată – să dau coppy-paste la pagini întregi de explicații științifice. Și în fond fiecare are dreptul să creadă ce vrea. Eu în ceea ce mă privește, după o îndelungă documentare, m-am convins că aceste teorii ale conspirației sunt tendențioase, stupide și aberante: PĂREREA MEA.
P.S. Merci pentru intervenție la spital, dar i-am anunțat că deocamdată – și sper că nici în următorii 30 de ani – nu am nevoie de serviciile lor.

Tache 18-03-2014 - 08:29

Mai UnULica, tu si fiul tau sunteti MARE SECRETOSI. Impartaseste-ne si noua din informatiile care…….te citez pe tine……”.și am citit și argumentele foarte convingătoare și științifice care le demolează. Nu am să revin asupra acestor probleme, nu mă voi apuca acum – și nici altă dată – să dau coppy-paste la pagini întregi de explicații științifice. Și în fond fiecare are dreptul să creadă ce vrea.”

Ai incredere in noi UnULica. Noi VREM sa fim de partea TA, doar ca realitatea, deocamdata, NU NE PERMITE !!!

Antibasistul 18-03-2014 - 10:07

un NUL nebunul, e rupt de REALITATE, ca toți basiștii!

Mircea 18-03-2014 - 07:44

neacsum
17-03-2014 at 20:01

Da_ foarte interesant. Ia spune matale care le stii pe toate cum s+a refacut contractul Bechtel? Aud

Daca stiai raspunsul (nu ma indoiesc de chestia asta) atunci inseamna ca m-ai verificat. Sper ca esti multumit de raspuns. In alta ordine de idei iti propun sa nu ma verifici pe baza prostiilor spuse de Sova. Ceva din Becali nu ai ?
Am si eu o intrebare:
– ce inseamna „Bebecule” ? Jur ca nu stiu raspunsul si nu te verific.

UnUL 17-03-2014 - 19:48

Pot – și sper să – se găsească toate documentele, afacerea nu are nimic ilegal.

Pribeagul 17-03-2014 - 21:21

afacerea nu are nimic legal, daca legal este ceva normal.

UnUL 17-03-2014 - 22:12

Pribege, bați câmpii : s-a luat un credit, s-a cumpărat un teren, se plătesc la zi ratele, ce te tulbură?

Antibasistul 18-03-2014 - 06:49

Boule basist, ptiu!!!!!!!

UnUL 18-03-2014 - 17:32

„bou basist” – copy-paste nr 255
Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2670-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

salut 18-03-2014 - 02:39

Eu vad lucrurile putin diferit. In general, vorbind, e o aberatie ca un om e judecat de mai multe ori pentru aceiasi fapta. Recurs, recursul recursului, etc., pana iese cum vrea puterea ( procurorii). Sa fim bine intelesi: in special in Romania, unde in sistemul juridic procurorii, adica ACUZATORII fac parte din aceiasi echipa cu judecatorii, sistemul e debalansat, in favoarea represiunii si in defavoarea cetateanului. Daca, in pofida acestui dezechilibru, verdictul primei curti e in favoarea cetateanului acuzat, atunci procurorii acuzatori NU AR TREBUI SA MAI AIBA DREPT DE A FACE RECURS – decat daca, bineinteles, probe noi, zdrobitoare, necunoscute in primul proces ar aparea dupa o perioada de timp. Altfwel, recursul mic, recursul mare, recursul in anulare, recursul FVL si ce-o mai fi, pana iese cum spune procurorul sau nu stiu ce procesoman ca aia din articol. Resurse ale societatii utilizate aiurea, nu pentru justitie ca element regulator al societatii ci ca element de razbunare a fel de fel de neterminati mintal. Pe Ponta nu-l plang, dar multi oameni de rand raman permanent afectati psihic – si nu numai – dupa ce sunt alergati prin tribunale ani de zile. Asa-i justitia de stat nazist, taliban, sau cum vreti, orientata spre calcarea in picioare a cetateanului, in raport cu statul.

Mircea 18-03-2014 - 07:55

@salut 18-03-2014 at 02:39
…”in special in Romania, unde in sistemul juridic procurorii, adica ACUZATORII fac parte din aceiasi echipa cu judecatorii, sistemul e debalansat, in favoarea represiunii si in defavoarea cetateanului.”

Uiti un mic amanunt si anume acela ca de partea cetateanului sunt avocatii si chiar cetateanul care are prevazute o serie de drepturi in raport cu justitia. Mai uiti ca ACUZATORII sunt obligati sa culeaga atit probe pro cit si probe contra, deci rolul lor nu este atit de simplu cum il vad unii. Mai uiti ca in final cetateanul are si acces la CEDO pe cind „sistemul juridic” nu are acest drept. Eu iti propun sa renunti la expresia „debalansat in favoarea represiunii” si sa folosesti altul mai realist chiar daca nu suna atit de frumos.

Mircea 18-03-2014 - 07:56

alta mai realista (cu scuze)

salut 18-03-2014 - 08:56

Mircica, fie si numai postarea asta si e indeajuns. Indeajuns sa priceapa toata lumea de ce basistul n-are pareri: pentru ca atunci cand emite ceva, spune tampenii.
Basescu, singurul cu ceva creier din grup, va da „servite”, voi nu trebuie decat sa-i ingurgitati si regurgitati cacarezele.

Tine-o pe dulgherie, sau la ce te pricepi mata acolo, lasa dreptul si, mai ales filozofia dreptului.
Rindeaua e de matale, desi, daca stau bine si ma gandesc, fiins basist, e mult mai probabil sa fii total inutil societatii, un gunoi retardat si frustrat de propria-i prostie, invidios pana la galbinare pe semenii normali, dar altfel fudul nevoie mare si hot inascut.

Auzi la el: ” acuzatorii sunt obligati sa adune probe in favoarea apararii „. Hahahaha, si lupul e obligat sa serveasca pranzul mielului !

Rindeaua, mai Mircica, mai! Rindeaua e cel mai inalt munte de intelepciune la care poti aspira !

Mircea 18-03-2014 - 09:05

salut
Argumente sau impotenta intelectuala ?

Mircea 18-03-2014 - 09:11

@salut
Cunosti din ce cod e citatul de mai jos ?

„Art.4. Aflarea adevărului
(1) Organele judiciare au obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectului sau inculpatului .
(2) Organele de urmărire penală au obligaţia de a strânge şi de a administra probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau inculpatului. ”

Hahahaha, si lupul e obligat sa serveasca pranzul mielului !

urbos 18-03-2014 - 12:26

Mai labagiule, ideea e ca pe procurorii unui regim criminal ca al sceleratului de la Cotroceni, nu-i intereseaza asa ceva.
In regimul criminal al dementului de la Cotroceni, oamenii sint bagati in puscarie si fara probe, doar pe ce simte in urina judecatorul, sau pe probe inventate, sau pe probe care nu sint probe etc. Idiotule!

salut 18-03-2014 - 12:34

Asta spuneam si eu. Tipic basist.
In tara in care presedintele isi face, in timpul mandatului, partid politic – impotriva a tot ceea ce scrie in Constitutie – un basist gaseste doua paragrafe printr-un cod sau altul ca sa demonstreze ce: taman impartialitatea si balanta justitiei.
Deci, asta vrea sa spuna asa: desi judecatorul si procurorul merg impreuna la restaurant, fiind in aceiasi breasla, lucrurile fata de aparator sunt echilibrate. Cand se intorc de la masa, judecatorul va judeca la fel de critic afirmatiile si dovezile aluia cu care tocmai a baut o berica versus afirmatiile si dovezile aluia care se apara, cu avocat sau nu. C-asa a gasit basistul o virgulita prin nu stiu ce Codex.
Hahaha
Am un milion de exemple, cauze, discutii pe subiectul asta, dar n-am timp si cu indivizi d’astia, dulgheri de CCR ( am explicat candva termenul) chiar nu ai ce discuta. Sper totusi ca am deschis apetitul unora mai vrednici decat basistii ce bantuie forumul. E in propriul lor interes ca Romania sa nu ajunga un stat taliban, asa cum trag basistii.

urbos 18-03-2014 - 12:53

Mai mult decat atat, in „justitia” basista, probe si expertize aduse de avocati, nu sint acceptate. Pur si simplu nu ti le accepta.
Daca s-a dat ordin sa te bage in puscarie, te baga orice ai face.
In aplauzele schizofrenicilor astora, desigur, care guita despre cum a devenit.”justitia” corecta de cand e porcu la putere. A devenit pana acu, ca sifiliticul rujat, de exemplu, iar se vaicareste de incorectitudini. Hahahaha!

salut 18-03-2014 - 17:23

Pai, pentru rujat, justitia e corecta sau incorecta, dupa cum o simte el pozitionata fata de ointeresele Chiorului. Chiar si asa, daca maine – conform calculelor meschine – pe Dementul national il aranjeaza sa zica invers, e invers, nu conteaza ce a mancat ieri Rujatul. Daca poimaine iar zice Secatura nationala invers, e alta intoarcere de 180grade pentru Rujat.

pathfinder 18-03-2014 - 17:29

@salut
Ai postat ca boul ce te doare.
Eu in discutia asta nu am intervenit.
E amara iarba?

salut 18-03-2014 - 18:46

Pai, Rujatule, daca o tineai pe neinterventie, bine faceai. Discutia despre echilibrul justitiei te depaseste cu 20 de ani lumina. Numele tau a fost adus in discutie doar ca exemplu de secatura basista. Bucura-te, esti pe cale sa devii etalon. De prostie.
Pa.

pathfinder 18-03-2014 - 18:52

Vorbesti despre ceva ce nu exista.
Te certi tu cu tine…
Si dupa aia concluzionezi ca altu-i prostul.

Eu nu am cum sa te ajut…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-03-2014 - 04:17

cus
17/03/2014
Ceausescu O Ardea Pe Europa Libera, Chiombu Nu Doarme De Antene

Am trait s-o vad si p-asta! Circa de doua sute de tucalari basisti convocati de urgenta la lupta dreapta fara piedica impotriva postului de televiziune Antena 3, pe motiv de lezmajestate la conu’ Plesu, comoara nationala, fara de care nu-ul intelectualitatii carpato-danubiene. Care Conu Plesu, grav ranit la lingurica, s-a retras spre meditatie transcedentala in paradisiacu’ nebulos al Campiilor Elizee (doar pentru un sejur de cateva ore cat a durat defilarea fanilor-doua sute si ceva-) mandatandu-i pe Pora, colonel Turcescu, Cotoi s.a. ca ei sa-i apere si sa-i repare onoarea grav calcata in picioare de cei de la Antena 3 care l-au acuzat public de fripturism politic si nexam gramatica romana.
Iara Pora, colonel Turcesu, Cotoi si ceva reprezentanti ai varstei a treia care plecati intial sa-si plimbe nepotii in parc, s-au ratacit si s-au lasat dusi de imensul val protestatar, fiind astfel asimilati de cea mai cea miscare postdecembrista de protest din Romania, l-au reprezentat cu cinste conform sloganului “Noi nu ne lasam dusi cu presu, noi defilam cu conu’ Plesu’”.
Minunat, n-am ce zice, chiombu si-a scos slugile cu aere elitiste sa plimbe ursu’ pe la Universitare in sfanta zi de dumninica si sa strige mascari cu adresa la un post de televiziune. Vai de mama lor!
Macar Ceausescu era mai pragmatic atunci cand a incercat sa inchida gura Europei Libere fie cu bombardeaua pusa la ceas de seara la baza studioului, fie cu oarece potiuni nocive, da’letal de nocive , administrate celor ce cuvantau impotriva lui si a sistemului comnunist.
Dar nu e timpul trecut, in astea saptamani ramase pana la Ignat, porcu’ mai are timp sa-ncerce si o incarcatura de trinitrotoluen bine plasata.

Io, unu, l-am dibuit de haaaat ! vreme pe conu’ Plesu ca umbla cu cioara vopsita si se da p’o baterie de vin si o friptura in sange, drept pentru care i-am dedicat la vremea respectiva si-o poezea. Nu stiu ce le-a trebuit atata timp celor de la Antene sa-l “demaste” pe centuristul fripturist! Iaca dovada din arhiva personala:

Coane Plesu, Coane Plesu
Nu ne duce, bre, cu presu’,
Caci noi stim ca esti veros
Mereu receptiv la os.

Hai sa-ti spun ca spectator
Cum se vede din popor
Meci cotrocenist trucat
De matale arbitrat.

De la FSN incoace
Gura tie nu-ti mai tace
Traseist si arivist
Cu-Al de Sus pupincurist.

Ai dat ingeri, heruvimi
Pe-un pitac de la stapini
Si te-ai gudurat Grivei
Clovnerie de doi lei.

Stai, bre, nene-n banca ta
Marea n-o mai agita,
Ramii bade eseist
Caci cam puti ca fripturist.

De esti ‘telectual fratie,
Tine-te de cartulie,
Caci stapini ce azi slavesti
Miine-s basme si povesti.

Iar, mata, ciine pribeag,
Vei ramine ca mosneag,
Sa-ti vezi nume terfelit
Pentru’n galben gaurit.

Si sa nu zica Traienel ca pe el nu-l bag in seama prin compatimire crestina:

Cand aude de Antene, chiombu nu mai doarme noaptea,
Si-ar dori ca Badea, Gadea s-aiba rendezvous cu moartea,
Sa ii ia cucoana hada si sa-i duca pe pustii
Iar el,usurat la suflet, sa traiasca-n bucurii.

Da-le la turloaie base, arde-i dur cu dosarele
Pune-ti zbirii din dotare sa-i educe cu nuiele,
Frac-tu sa le faca cripta, pe post de apartament,
Iar Codruta auditii, doar asa de-antrenament.

Fa-le farmece de duca, cheama-ti popii sa-i lucreze
Cu-anateme si blesteme bolile sa le-agraveze,
Si, afurisiti din strana, in cazan de iad s-ajunga,
Iara tu ranjind ferice sa tragi clopotu’ in dunga.

Si de nu ai rezultate nici cu popii, nici cu magii
Pune-o bomba la Antene sa le sara si nadragii,
Ca doar te-nvata nea Nicu cum sa scapi de incomozi,
C-un comando dinamita trimete-i la antipozi!

Sursa INCONFUNDABILA ,
GENIALA , carevasazica

pathfinder 18-03-2014 - 09:43

Justitia a dat un pas inapoi in fata celorlalte puteri ale statului.
Procurorii nu au vrut sa impinga lucrurile prea departe.
Sper ca Ponta sa nu candideze la prezidentiale.
Si daca candideaza, sa nu castige.
Am avea singurul presedinte plagiator din lume pe care justitia l-a facut scapat…

urbos 18-03-2014 - 12:28

Da-te dreacu de hurjuma ratata. Ia uite cum intelege viermele basist ca trebuie sa functioneze statul de drept. Caca-m-as pe mortii tai de javra de om.

pathfinder 18-03-2014 - 12:57

” Ia uite cum intelege viermele basist ca trebuie sa functioneze statul de drept.”

Daca nu erai atat de crunt de prost prost, nu interpretai postarea ca la Haznaua 3: adica cum vrea muschiul tau si total pe langa realitate.
In primele doua fraze eu am constatat un fapt.
Atat.

Asa ca poti faci yoga si sa te caci la tine in gura.
Direct…

urbos 18-03-2014 - 13:01

Ce vrei sa zici ma jegule, nu functioneaza mareata justitie reformata de Kior? Ma dementule ma, stai ma in front, intra ma la loc ma! Sectantule!

pathfinder 18-03-2014 - 13:10

🙂
Cata furie domnule, cata manie…
Nu se poate sa fie doar de la chestiunile politice arzatoare ale tarii….
Trebuie sa fie si ceva stricat la mansarda…
Sau putrezit de-a binelea…

urbos 18-03-2014 - 12:29

Nu mai e corecta justitia reformata de Kior ma secatura, acuma? Nu-ti mai convine guiti, scarba dreacu.

pathfinder 18-03-2014 - 13:07

Vezi ce ti-am scris la 12:28.
Esti pe langa.
Ca de obicei.

pathfinder 18-03-2014 - 13:22

1. Justitia nu a fost reformata de „Kior”.
Esti prost informat sau prost de-a binelea.
Nu sta in atributiile presedintelui sa reformeze justitia.

2. Dar, daca tot ai intrebat, reforma e buna.
Doar ca, in mod absolut normal, mai sunt lucruri de imbunatatit.
Se pare ca guvernarea USL a miscat putin lucrurile inapoi.

Retorica gen Antena 3 merge la cei cu IQ-ul sub 32. Sau mai mic.
Asa ca tine…
Mai Mugurele mai…

pathfinder 18-03-2014 - 13:33

Mugurele,
„a stat in functie zece ani degeaba”
N-a stat degeaba.
A facut de altele.
Care sunt in atributiile prezidentiale.
Citeste Constitutia Mugurele.
Ai sa vezi acolo cam ce trebuie sa faca presedintele.
Mugurele…

pathfinder 18-03-2014 - 13:39

Mugurele…
„Aia de care lepra ta si-a batut joc. ”
Exista o hotarare judecatoreasca in sensul asta sau doar arunci vorbe goale ca la Antena 3?
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

pathfinder 18-03-2014 - 13:50

Mugurele…

Hai sa vedem cine e schizofrenic!

1. Intrebi/afirmi ca justitia nu e corecta.
Primesti raspunsul.

2. Treci la altceva:
Nu e reformata de chior?
Primesti raspunsul.

3. Treci la altceva:
A stat 10 ani degeaba?
Primesti raspunsul.

4. Treci la altceva:
Constitutia de care isi bate joc.
Primesti raspunsul.

5. Treci la altceva:
„Esti schizofrenic….”

In loc de concluzie:
Tu esti normal la cap?
Sau asta e „efectul” Antena 3?

500.000.000 de lei vechi…
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

pathfinder 18-03-2014 - 14:10

🙂
Iti urez boala lunga…
E distractiv sa vezi indivizi atat de porniti…

Viata-i frumoasa!
Serios!

UnUL 18-03-2014 - 14:42

@Bășinel
E un lucru bine știut doar de cretinii ca tine.

Antibasistul 18-03-2014 - 15:24

Bine stiut de toata lumea!!!!!!!!!!!!!!

Antibasistul 18-03-2014 - 15:28

E un lucru bine stiut de toata lumea, ca basistii-s singurii cretini, retardați din Romania!!!!!!!!!!!!!

Pungescu Gazian 18-03-2014 - 12:35

Ponta nici nu a copiat, ci a reprodus un pic, parca ce, nu se reproduce intregul popor de mii si mii de ani, si inca prin aceleasi metode invechite?

Oare nu este edificatory faptul ca „copii” ca plural de copie, si „copii” ca plural de copil se scriu la fel?

Cum Ponta ramane copil al mamei lui (este absolut legal ca cineva sa fie copil!), dansul face parte dintre copii, doar ca DEX-ul invechit face o distintie prea exagerata intre copiator si parinte.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult