Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Diplomatul Silviu Ionescu eliberat sub control judiciar

Diplomatul Silviu Ionescu eliberat sub control judiciar

scris de Ziua Veche
5 afisari

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au decis, joi, eliberarea sub control judiciar a fostul însărcinat cu afaceri al României la Singapore, Silviu Ionescu, însă decizia nu este definitivă, a declarat, pentru AGERPRES, Nelu Taşcă, unul dintre avocaţii care îl apără pe diplomat. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs de procurori, urmând ca acesta să se judece la Tribunalul Bucureşti, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

 

Avocatul Nelu Taşcă a precizat că unul dintre motivele invocate în cererea de eliberare sub control judiciar este faptul că diplomatul trebuie să aibă grijă de soţia sa, acesta fiind grav bolnavă. Pe fond, Judecătoria Sectorului 3 a fixat pentru 17 noiembrie un nou termen în dosar. Potrivit anchetei întreprinse de procurorii Parchetului General, pe 15 decembrie 2009, în jurul orei 3,10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri ad interim al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersecţie semaforizată două persoane, în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni.

 

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident, soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată diplomatul nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând autoturismul într-o zonă industrială a oraşului Singapore. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două victime suferind şi ele o serie de leziuni.

Concluziile raportului medico-legal întocmit în cauză au relevat că victima primului accident, în vârstă de 30 de ani, a decedat la trei zile după producerea accidentului, din cauza unei hemoragii intracraniene şi contuzii cerebrale cu fractură de craniu, leziuni ce au putut fi produse ca urmare a impactului. Cea de-a doua victimă a primului accident a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 70-80 zile de îngrijiri medicale, fiind de natură a determina infirmitate şi au pus în primejdie viaţa victimei. Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României după ora 2,00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze.

Procurorii din Singapore au descoperit că Silviu Ionescu a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. La dosar există declaraţia martorei Ae Ree, care spune că Silviu Ionescu a consumat o cantitate considerabilă de alcool înainte de a se urca la volanul maşinii ambasadei. De altfel, procurorii din Singapore susţin că, în momentul în care diplomatul român a sunat la numărul de urgenţă 999, el a dat dovadă de incoerenţă, fapt ce atestă că el consumase băuturi alcoolice. Anchetatorii din Singapore nu au putut proba această acuzaţie, „întrucât inculpatul s-a prevalat şi s-a bucurat de imunitate diplomatică”. Pe 8 mai, Silviu Ionescu a fost arestat în România, după ce procurorii Parchetului General l-au acuzat că a încercat să influenţeze declaraţiile unor martori.

 

0 comentariu

Viorica Ianc 13-07-2010 - 14:03

Nu mai aveti STIRI ?
Macar din ultimile ?
Fara …vesti ! Astea sunt rusesti .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult