Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE- Instanţa a decis: Brânduşa Novac, e în conflict de interese

UPDATE- Instanţa a decis: Brânduşa Novac, e în conflict de interese

scris de A.B.
0 afisari

UPDATE-Managerul Circ & Variete Globus Bucureşti, Brînduşa Novac, a anunţat miercuri că a atacat în justiţie concluziile Raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care aceasta aprecia existenţa în cazul său a unui conflict de interese.

‘În cursul zilei de astăzi mai multe mijloace de informare în masă, precum şi agenţii de presă au făcut publică o ştire potrivit căreia justiţia a respins ca neîntemeiată contestaţia mea împotriva Raportului de evaluare întocmit de către ANI. Faţă de această informaţie precizez faptul că am atacat în justiţie concluziile Raportului de evaluare întocmit de ANI prin care aceasta aprecia existenţa, în ceea ce mă priveşte, a unui conflict de interese. Pentru o cât mai corectă informare a opiniei publice fac cunoscut faptul că am declarat recurs împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, pe care o consider netemeinică şi nelegală’, precizează Brînduşa Novac într-un comunicat de presă.

Ea susţine că în situaţia sa, în ‘aşa-zisul conflict de interese’, se află toţi managerii instituţiilor de spectacole şi concerte – regizori, scenografi, actori, alţi artişti interpreţi – care au creat în beneficiul publicului, în teatrele şi operele pe care le conduc, în virtutea şi sub protecţia legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

‘Noi, managerii instituţiilor de spectacole şi concerte, nădăjduim că autorităţile publice vor înţelege, în cele din urmă, că actele de creaţie artistică şi creatorii nu reprezintă faptele de corupţie şi corupţii din societatea românească’, mai afirmă Brînduşa Novac în comunicat.

Agenţia Naţională de Intergritate (ANI) câştigă procesul cu Brânduşa Novac, manager al Circului Globus, precum şi secretar al Comisiei pentru Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaţilor, acuzată de conflict de interese de către inspectorii de intergritate.

brandusa novac

foto: luju.ro

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată acţiunea Brânduşei Novac, decizia instanţei putând fi contestată la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile.

Potrivit inspectorilor de integritate, Brânduşa Novac deţine din 22 februarie 2008 până în prezent funcţia de manager al Circului Globus, ea fiind în prezent şi deputat, precum şi secretar al Comisiei pentru Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaţilor.

În perioada 5 decembrie 2006 – 12 mai 2009, Novac, în calitate de persoană fizică, precum şi în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, a încheiat 11 contracte de colaborare, precum şi contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus Bucureşti unde ocupa funcţia de manager. Valoarea totală a celor 11 contracte este de 1.194.032 de lei.

Inspectorii de integritate au acuzat-o pe Brânduşa Novac de conflict de interese în materie administrativă, ca urmare a semnării a două contracte de realizare scenariilor şi regiei pentru două spectacole, între ea, ca persoană fizică şi „Circ & Variete Globus” Bucureşti, precum și a unui contract de colaborare încheiat între circ şi SC Artis Sidus SRL.

Valoarea totală a celor trei contracte semnate în perioada 8 ianuarie 2007 – 12 mai 2009 este de 443.440 lei, susţine ANI.

În 23 februarie, Agenţia Naţională de Integritate a constatat şi starea de incompatibilitate în care s-a aflat Brânduşa Novac, ca urmare a exercitării simultane a demnităţii publice de deputat, precum şi a funcţiei de conducere în cadrul „Circ & Variete Globus Bucureşti”.

Raportul de evaluare emis de ANI a fost contestat de către Novac şi se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, care s-a pronunţat marţi, 17 aprilie.

Pe de altă parte, ANI a cerut procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să o cerceteze pe Brânduşa Novac pentru conflict de interese, prevăzut de legea penală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult