Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Instanta i-a dat dreptate lui Alistar in procesul cu ANI !

Instanta i-a dat dreptate lui Alistar in procesul cu ANI !

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Instanta Judecatoriei Sector 3 a admis, in 3 mai 2010, contestatia introdusa de reprezentantul Transparency International, Victor Alistar, impotriva Agentiei Nationale de Integritate si l-a exonerat pe acesta de plata amenzii stabilite de ANI.


Agentia Nationala de Integritate constatase anul trecut ca Victor Alistar ar fi intarziat cu depunerea declaratiei de avere si i-a stabilit o amenda contraventionala in valoare de 500 lei. Din acest motiv, ANI a declansat si procedura de verificare a averii lui Alistar.

Seful TI a contestat decizia ANI, mentionand in fata instantei ca a depus in termen declaratia de avere, dar si faptul ca i-au fost incalcate drepturile procedurale, iar actul ANI este nefondat si netemeinic.

« Sper ca viitoarea conducere a noii ANI sa nu mai raspunda la criticile organizatiilor neguvernamentale cu dosare de hartuire a reprezentantilor societatii civile incomozi. In februarie 2009, in mod public, cu presa de fata, Transparency a ridicat mai multe semne de intrebare privitor la managementul transparentei si a procedurilor ANI.

Ca rezultat, in iunie 2009, agentia a pronit o campanie contra mea. Acum, sper ca rezultatul instantei de fond este clar pentru toata lumea. Daca ANI ar fi luat in considerare acele critici constructive nu ar mai fi ajuns acum cu legea suspendata. Si atentie, criticile nu au venit numai din partea noastra, a Transparency ! », a declarat pentru ziuaveche.ro Victor Alistar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult