Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Invitatie la Mediere. „Mica reforma in justitie” scurteaza durata proceselor

Invitatie la Mediere. „Mica reforma in justitie” scurteaza durata proceselor

scris de Ziua Veche
1 afisari

Consiliul de Mediere, autoritate naţională de reglementare în domeniul medierii, organizează, în perioada 19-20 noiembrie, la Rin Grand Hotel, a doua ediţie a Conferinţei Naţionale a Mediatorilor cu tema – „Medierea funcţionează – Mica reformă în justiţie”.


Evenimentul îşi propune să reunească membrii marcanţi din instituţiile responsabile cu transpunerea în practică a normelor adoptate prin „Mica reformă” şi mediatori autorizaţi din întreaga ţară pentru a dezbate şi găsi cele mai potrivite metode prin care medierea poate fi transformată într-un instrument eficient de soluţionare a conflictelor.

„În anul 2009 pe rolul instanţelor din România au fost în derulare peste 2,1 milioane de procese, iar statisticile au indicat o creştere a numărului acestora cu peste 30% la nivelul anului 2010. În acest context, medierea reprezintă soluţia reală pentru a obţine „Schimbarea la faţă a Justiţiei româneşti” şi o mult dorită reducere a numărului de dosare care ajung în faţa judecătorilor. Dacă un proces durează minim câteva luni, medierea durează în medie câteva ore şi ajută părţile să ajungă la o soluţie reciproc avantajoasă”, se arată în invitaţia lansată de Consiliul de Mediere.

În prezent, în România sunt autorizaţi peste 2000 de mediatori.

Lucrările conferinţei încep în data de 19 noiembrie, la ora 14, în sala Paris a Rin Grand Hotel, iar de la ora 15.30 va fi organizată o conferinţă de presă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult