Ioan Oltean, la DNA

scris de C.P.
7 afisari

Deputatul PDL Ioan Oltean a venit, joi după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat într-un dosar, în legătură cu presupuse fapte de corupţie.

oltean

foto: ziarelive.ro

Ioan Oltean este urmărit pentru că ar fi intervenit la conducerea CJ Bistriţa-Năsăud şi la înalţi demnitari din ministerele Mediului, Dezvoltării şi Economiei pentru ca anumite firme să câştige licitaţii sau pentru ca primării conduse de edili PDL să primească fonduri publice pentru proiecte.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că există date şi indicii temeinice potrivit cărora Ioan Oltean, în perioada 2010 – 2011, şi-a exercitat influenţa asupra unor demnitari din ministere pentru adjudecarea de licitaţii de către anumite firme.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ioan Oltean, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii funcţiei de vicepreşedinte/secretar general al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi infracţiunea de favorizarea infractorului.

„Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010 – 2011, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa – Năsăud a unui partid, de vicepreşedinte (2001 – 2011), respectiv secretar general al aceluiaşi partid (mai 2011 – iunie 2012), învinuitul Ioan Oltean şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte”, susţin procurorii.

DNA mai precizează că există indicii certe şi cu privire la săvârşirea de către Ioan Oltean a infracţiunii de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie, în sensul că, în seara zilei de 22 martie 2012, a încunoştinţat două persoane cu privire la faptul că a doua zi urmau a fi efectuate, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar penal în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

18 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-09-2013 - 21:10

PRESU…puse , ai !

Carevasazica , oranjguthanii

Inghit B R O A S C A ,incorpore !

http://baselandia.wordpress.com/2013/09/06/pe-cand-eutanasierea-politica-a-unor-javre/teacher3/

UnUL 13-09-2013 - 17:02

Parpanghela, poate vei pricepe până la urmă că – în mare măsură și datorită președintelui Băsescu – justiția tinde să devină ceea ce ar trebui să fie : a treia putere în stat, fiind deasupra partidelor. Oamenii politici de toate culorile acuzați de tot soiul de mânării au posibilitatea să-și dovedească nevinovăția sau să înfunde pușcăria, fie că îi cheamă Vosganian sau Videanu, Silaghi sau Apostu, Dragnea sau Olteanu. PUNCT:

urbos 13-09-2013 - 17:09

Ca orice basist, esti bolnav mintal. Ba scarnavie penibila, cum pori ma sa spui ca justitia sub lepadatura ta securista are vreo legatura cu statul de drept, asa cum vrei sa insinuezi? Da ma fiu de catea imputita, justitia lui Basescu a ajuns, prin institutii ca DNA, ANI, CSM, toata adunatura de lepre de procurori cu Nasu in suflet, putere in mana acestui blestemat de securist pe numele lui Traian Basescu, instrument de mentinere a puterii lui si de acaparare a statului.
Piei ma fiu de catea!

UnUL 13-09-2013 - 17:22

Domnule Felix, aveți perfectă dreptate
Semnat : Mircea Badea.

UnUL 13-09-2013 - 18:14

Ce eleganță de limbaj, ce maniere, ce educație! Vi s-a rezervat un loc în Camera Lorzilor !

UnUL 13-09-2013 - 18:16

P:S: Vezi că iar ai probleme cu salivația în exces. Ar trebui să consulți de urgență un medic, până nu ajungi să-ți curgă balele ca la câinii Saint-Bernard. (Măcar ăia sunt simpatici!)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-09-2013 - 20:26

CONTRAPUNCT (Chiar daca nu este Punct -Contrapunct de Aldous Huxley)

…dezobisnuieste-te sa emiti postulate, in toate, si in /special in politica!

…esti intr-o grava eroare, si insistand te descalifici !

….esti constient ca pe zi ce trece devi mai penibil,sincer regret ca trebuie sa te mai ….apostrofez …

UnUL 14-09-2013 - 09:40

Să nu-mi spui că l-ai citit pe Huxley, Parpangheluț, că fac infarct de emoție!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 12:11

Chiar ar fi o p …pierdere!

Majora ce-i drept, dar pierdere !

In nume personal, si desigur a ….majoritatii

Blogherilor de peacilea, ….A P E L A M la

La , tra lala ,adeca la neuronasul tau stingher,

Usor afumath dwe skurtcircuitul basescian,

NU te PRAPADI, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOI, cu cine ,ne mai intretinem ????????????

Pss:Punct-Contrapunct de Aldous Huxley , l-am citit exact in vara fierbinte a anului 1967,

a fost cartea conceptie , care a facut o prima schimbare majora a vietii mele,

Tu, daca nu ai detine exclusivismul caracteristic tzutzerilor basisti care juiseaza la ….performantele intelectuale a cititorului LEVANTULUI, ai …putea fi un interlocutor placut !

SI , lasso , lass-o mai moale cu denigrarea

ORTODOXISMULUI !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 14:39

Dotorre-dotorre , mea kulpa /pull(P)a,

Pozilly, bree

Pozilly:

http://baselandia.files.wordpress.com/2012/03/levantul1.jpg

UnUL 14-09-2013 - 15:19

Evident că ar fi o pierdere pentru învățământul românesc, Parpagnheluț. (Se pare că mi-au murit lăudătorii!!!)
P.S. Îmi pare rău, nu pot să ridic osanale ortodoxismului, pe care îl detest din varii motive, pe care le-am expus deja în mai multe rânduri.

UnUL 14-09-2013 - 15:20

Te implor, nu-mi mai trimite link-uri, că tot nu le deschid!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 15:56

…PIERDERE INSURMONTABILA, carevasazica,

Da , IO am o experienta neplacuta in acest sens !

Pwe baza de proprie recomandare , chiar si Bula

Ne-a ABURIT cu ocupatia lui (PROF. ING Dr…..)

Este in FOND ; maistru instructor!

Sa nu patzim la fel, cu talutza , INSurmontabile !

Breee! NO

DISPERADOS!

IO , te LAUDae !

POZILLY;

http://baselandia.wordpress.com/2013/02/27/agentul-electoral-traian-basescu/planuri2/

UnUL 14-09-2013 - 16:09

Parpanghelaș, niciun risc : eu sunt exact ce am spus că sunt.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 16:17

Atunci , e T R I S T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cum poate un INTELECTUAL RASAT sa

Fie ADEPTUL ;

http://baselandia.files.wordpress.com/2011/12/shit.jpg

UnUL 14-09-2013 - 16:33

Parpanghelaș ești sigur că „Băselandia” asta a ta nu e sponsorizată tot de Felix?
Ți-am argumentat de zeci de ori de ce sunt eu pro-Băsescu, cum văd eu o realitate pe care o schimonosesc prin oglinzi deformante tot soiul de „Antene” și „Băselandii””. Și e clar că viziunile (sau „vizuinile”) noastre asupra problemei sunt și vor rămâne ireconciliabile. Nu are rost să ne certăm inutil, este evident că niciunul dintre noi nu îl va putea convinge pe celălalt, oricâte argumente (logice și de bun simț sau doar lături aruncate de „Felixlandia”!) ar furniza. Deci singura soluție este – cum ți-am spus deja! – să așteptăm câțiva ani pentru a vedea – atunci când vom dispune de un recul suficient – care dintre noi a avut dreptate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-09-2013 - 16:57

IO , nu sant sigur , pe nimic care are tangenta cu zoom polytikon, asa cum esti tu pe TOCMAI care nu trebuia , in nici un caz!

Un intelectual nu poate sa nu aibe proprile intrebari, dileme , si in acest context , consider ca esti fie derapat ,fie dezaxat, eventual cumparat . EVIDENTA asupra caracterului de nimic al individului despre care se discuta este pus in tusa de talentele unora din cei pe care tu imediat aplici o stampila. Vei constata ca in menajerie , vei gasi si pe ceilalti .

Privind trecerea timpului , pentru concluzi, consider ca dezastrele aplicate in ultimi 23 de ani , au RUINAT ROMANIA!

Si VIITORUL , urmasilor !

UnUL 14-09-2013 - 17:13

Unde ai văzut că au nu aș avea „întrebări și dileme”. Am destule. Dar care nu au nicio legătură cu presupusul „caracterul de nimic al individului” în chestiune.
În altă ordine de idei, nu pot fi decât parțial de acord cu afirmația – mult prea categorică și radicală – că „dezastrele aplicate în ultimi 23 de ani , au RUINAT ROMÂNIA” (Acum cine e cel care formulează „adevăruri absolute” fără să aibă niciun fel de îndoieli, de „întrebări și dileme”?) Și. oricum, aceste dezastre puteau fi mult mai mari dacă nu am fi avut un președinte ca dl. Băsescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult