Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ionel Arsene, arestat pentru trafic de influenţă

Ionel Arsene, arestat pentru trafic de influenţă

scris de A.P.
38 afisari

Fostul deputat PSD de Neamţ Ionel Arsene, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi al filialei judeţene a PSD, a fost arestat, luni, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti pentru 30 de zile. Procurii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză de trafic de influenţă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, luni, propunerea procurorilor şi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Arsene, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, lider al filialei judeţene a PSD, a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, luni seară, după ce în cursul zilei Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru trafic de influenţă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Neamţ, poliţiştii au pus în aplicare luni seară, mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Ionel Arsene.

Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean a fost ridicat şi dus în arestul IPJ Neamţ, unde va rămâne în următoarele 30 de zile.

Acesta fusese reţinut pentru 24 de ore în 18 ianuarie, ulterior Tribunalul Bacău dispunând plasarea sa sub control judiciar.

Arsene este acuzat de către procurorii DNA că în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro „pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”.

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS