Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ÎPS Pimen: Scandalul APIA are rolul să lovească în biserică

ÎPS Pimen: Scandalul APIA are rolul să lovească în biserică

scris de S. P.
32 afisari

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen Suceveanul, a declarat, joi,  ca scandalul subventiilor ilegale de la APIA are rolul sa loveasca in biserica.

IPS Pimen Suceveanul

IPS Pimen, fost turnător la Securitate: Scandalul APIA are rolul să lovească în biserică (foto: newsbucovina.ro)

Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen, fost turnător la Securitate, a declarat, joi, la manastirea Dragomirna, unde se afla impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea, ca scandalul subventiilor ilegale de la APIA are rolul sa loveasca in biserică.

IPS Pimen Suceveanul a spus, intr-o discutie cu vicepremierul Liviu Dragnea, ca scandalul privind acordarea de subventii ilegale bisericilor a fost „sa loveasca in biserica”, citează Mediafax. .

„Astia din presa, care sunt asa cum sunt. Atatea milioane s-au dat de stat in cazul APIA. Am facut socoteala, la cate hectare avem, inmultit cu subventia: nici un sfert. Asta a fost sa loveasca in biserica, sa spuna lumea ca de ce sa le dea padurea la popi cand astia au atatia bani”, a spus IPS Pimen intr-o discutie cu Liviu Dragnea.

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a refuzat ulterior sa raspunda intrebarilor presei privind cazul subventiilor ilegale.

IPS  Pimen a primit, in 2012, o decizie definitiva a ÎCCJ conform careia a fost turnător la Securitate.

Procurorii DNA Suceava au facut, miercuri, 13 perchezitii in Bucuresti si in judetele Suceava si Dambovita, printre care si la sediul central al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, precum si la sediul APIA Suceava, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie in legatura cu acordarea ilegala a unor subventii pentru exploatatii agricole si asociatii zootehnice.

Printre persoanele vizate in aceasta ancheta sunt directorul executiv adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, si directorul general al APIA central, Gheorghe Benu, precum si medici veterinari de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, un avocat, un preot, politisti si fermieri.

Ancheta vizeaza subventii acordate in perioada 2012-2014, prejudiciul estimat fiind de peste cinci milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, parohii si manastiri din judetul Suceava au primit ilegal subventii, desi acestea nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice. Din documentele anchetatorilor rezulta ca in anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare, iar in 2013, alte 213 dosare de subventii pentru parohii si manastiri din judetul Suceava.

Pana in prezent, in acest dosar au fost retinuti directorul general APIA, Dorel Gheorghe Benu, directorul executiv adjunct al APIA Suceava, Delia Moldovean, medicul veterinar concesionar Toma Neculai si consilierul judetean din Suceava Ioan Piticari (PNL), care detine Asociatia Producatorilor si Crescatorilor de Taurine Piatra Soimului.

42 comentarii

BULA 06-06-2014 - 11:20

Biserica e preacurata si spasita, nu smechereste valutele forte, nu preacurveste (prin reprezentantii ei), nu e bagata in kakat pana la gat.

Tache 06-06-2014 - 18:31

Nu, mai Bula, nu ! Biserica apara fiinta nationala a poporului roman, in aceste timpuri istorice foarte dificile, asa cum a facut intotdeauna in istorie. Pentru asta ai nevoie si de valuta forte. Trebuie sa ne amintim care sunt cele 4 baze pentru a putea exista pe scena politico-sociala: baza politico-organizatorica, baza economica, lobby-ul intern si lobby-ul extern. Dusmanii poporului roman si-ar dori sa nu aiba niciun fel de opozitie.

Iar Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen, nu a fost turnător la Securitate, ci a cooperat cu organele de securitate ale statului si poporului roman, impotriva dusmanilor interni si externi.

Tu deplangi distrugerea industriei romanesti, distrugerea agriculturii, a invatamantului din Romania, dar toate acestea sunt doar simptome ale bolii si nu cauza ei. Cauza o reprezinta faptul ca romanii au pierdut puterea in propria lor tara, sunt reformati si facuti sa progreseze neincetat din 1990 incoace, dupa indicatiile venite de peste hotare. Cauza o reprezinta diversiunea, manip.ularea si razboiul psihologic care este purtat impotriva poporului roman, din 1990 incoace. Starea industriei, agriculturii, invatamantului, starea demografica, reprezinta doar efectele.

Ar fi fost de dorit ca nivelul clerului ortodox din Romania sa fie mai ridicat, dar ce sa-i faci, sunt si ei romani si nu poti fi curat si uscat, daca inoti prin noroaie si puroaie…

salut 06-06-2014 - 18:36

Intre noi fie vorba, Tache, daca „Biserica apara fiinta nationala”, o face ca o operatiune de servicii secrete, sa nu se prinda decat initiatii. Las suprafata apare ca „Biserica isi apara (si largeste) buzunarele”…da’ ce stiu eu.

Tache 06-06-2014 - 19:03

Stii care este numele adevarat al presedintelui Ucrainei, Petro Porosenko ? Numele lui adevarat este Valțman…

In aceeasi ordine de idei nu trebuie sa uitam cum a murit fostul patriarh Teoctist. Biserica Ortodoxa Romana va fi distrusa, intr-un final, este inevitabil, astea sunt raporturile de forta, dar nu trebuie sa punem si noi umarul la distrugerea ei. BOR este deja infiltrata si va fi distrusa, la fel ca si Biserica Catolica in Occident, prin imputirea ei, asa incat romanii sa nu-i mai poata suporta mirosul.

pathfinder 06-06-2014 - 19:09

Walzman
„Among the extreme right in Ukraine, it is taken for granted that Poroshenko is Jewish based on an unproven urban legend that Poroshenko’s father was actually named Walzman until he adopted his wife’s Yevgenya’s last name.”

„urban legend”

pathfinder 06-06-2014 - 19:11

M-am uitat acum pe harta cu distributia voturilor,
Cel mai bun scor l-a obtinut la Lvov.
Si cel mai slab in Luhansk.

salut 06-06-2014 - 19:13

Cum adica, „pun umarul” ? Nu sunt eu prea bisericos, e adevarat, da’ nu eu am decis constructia „Catedralei Nemului Prost”, infiintarea de biserici in loc de spitale, samd.

BOR, daca se distruge, se distruge pe mana ei.

Si inca ceva: care-s actiunile alea – CONCRETE – prin care „biserica apara fiinta neamului” ca nici la astea nu m-am prins?

Si vorbesc ca unul de buna credinta, nu cu rautate. Ultima data cand am ascultat la radio un interviu cu un popa d’asta si i s-a pus aceiasi intrebare…el a raspuns ca BOR nu se ocupa de lucruri CONCRETE pe lumea asta, banii se strang doar asa, sa pegateasca viitorul luminos pe celelalte dimensiuni.
Pe bune, asta a fost esenta raspunsului popii. Si nu era un kk-mk, era nu stiu ce mare scula, pe la nu stiu ce facultate de popi.

Tache 06-06-2014 - 20:38

@Salut

Acesti bani sunt stransi prin forta ? Exista coercitie, exista abuz ?

UnUL 06-06-2014 - 20:41

Nu, există doar imbecilitatea celor care cred că astfel își cumpără un loc în Rai.

UnUL 06-06-2014 - 20:43

P,S. Masa primitivă a pupătorilor de moaște.

urbos 06-06-2014 - 20:44

Taci ma cacanar usturoiat.

UnUL 06-06-2014 - 20:46

C ă c ă n a r – tu
Usturoiat – tac’tu

ValVerde 06-06-2014 - 21:14

@Tache

„Acesti bani sunt stransi prin forta ? Exista coercitie, exista abuz ?”

===

Da, ba Ivan Turbinca, daca iau un leu de la buget, e coercitie, nu munca voluntara.

Tache 06-06-2014 - 21:18

ValVerdica, asa-i ca simti un foc la intestine si frige pipota in tine ?

ValVerde 06-06-2014 - 21:19

Nu, draga !
Ce? Ai mancat usturoiat ?

salut 06-06-2014 - 21:21

Da Tache. Intr-un anumit fel, da, si iti pot da multe cazuri de „conditionare” practicate de popi.

Oricum, in opinia mea, cu sau fara abuzuri, BOR se dovedeste – cel putin la varf – a fi o adunatura de profitori.

Nu stiu ce anume din „fiinta neamului” pretind astia ca apara, dar la prima vedere pare ca apara partea de lacomie, individualism si egoism. Personal, cred ca nu cu partea asta de „fiinta neamului” ma identific, de unde si parerea mea despre popi.

Antibasistul 07-06-2014 - 06:55

Nu doar la vîrful BOR sunt adunatura de profitori, majoritatea popilor din orase si sate sînt profitori profita de funcția lor, ca sa oțina bani, sex, respect si alte avantaje!

Dumnmezeul multor popi e Banul, sexul!!!

Antibasistul 07-06-2014 - 07:23

PS. Puțini popi sunt popi adevarați, iubitori de Duumnezeu, nu de bani si sex!!!

pathfinder 06-06-2014 - 18:48

Bai Tache, io unul atat am de spus.
Nici asta nu-i bucovinean.
Au tot venit tot felul de ragateni la noi si fac numa’ cacaturi.
Bagami-as ceva eu in rahatul vostru de regat!

„Pimen Zainea s-a născut la data de 25 august 1929, în satul Herăști, comuna Grebănu (județul Buzău), primind la botez numele de Vasile Zainea.”

A fost „numit” in zona de un idiot de la Bucuresti.
La fel ca si cacaciosu ala de politist din tara paielor.

pathfinder 06-06-2014 - 18:49

Baga-mi-as!
Vezi? S-a cerut de doua ori…

Tache 06-06-2014 - 20:05

@Bula

Biserica este sotia, femeia, iar Iisus Hristos este sotul, barbatul…

Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel

23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.
24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.
25. Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea,
26. Ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt,
27. Şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană.
28. Aşadar, bărbaţii sunt datori să-şi iubească femeile ca pe înseşi trupurile lor. Cel ce-şi iubeşte femeia pe sine se iubeşte.
29. Căci nimeni vreodată nu şi-a urât trupul său, ci fiecare îl hrăneşte şi îl încălzeşte, precum şi Hristos Biserica,
30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui şi din oasele Lui.
31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică.
33. Astfel şi voi, fiecare aşa să-şi iubească femeia ca pe sine însuşi; iar femeia să se teamă de bărbat.

………………………………………………………………………

1. Fiţi dar următori ai lui Dumnezeu, ca nişte fii iubiţi,
2. Şi umblaţi întru iubire, precum şi Hristos ne-a iubit pe noi şi S-a dat pe Sine pentru noi, prinos şi jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.
3. Iar desfrâu şi orice necurăţie şi lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinţilor;

Tache 06-06-2014 - 20:31

@Bula

Din pacate Lumea este corupta si ignoranta. Cel mai bun exemplu care imi vine in minte este exemplul Vechiului Testament si cum a fost el alterat si modificat. Sa luam exemplul fugii evreilor din Egipt.

In scriptura originala, in limba greaca, a Vechiului Testament, denumita Septuagint, povestea fugii evreilor din Egipt este prezentata intr-o lumina cu totul si cu totul diferita. Daca propaganda evreiasca din Biblia actuala prezinta povestea fugii evreilor din Egipt ca pe o miscare de eliberare din sclavie, Septuagintul, textul original, spune altceva: fuga din Egipt, sub conducerea lui Moise, a reprezentat primul pogrom impotriva evreilor consemnat in istorie. Crimele evreilor, care infiltrasera structurile de conducere ale statului egiptean, prin Moise, au devenit de nesuportat atat pentru faraon, cat si pentru cetateanul egiptean obisnuit, din acele timpuri. Poporul egiptean, sub conducerea faraonului, i-au dat pe evrei afara din Egipt, i-au aruncat in desertul din Arabia Saudita, unde au ratacit 40 de ani si au murit majoritatea dintre ei, printre care si criminalul Moise. Faraonul egiptean este Adolf Hitler avant la lettre.

Acesta este un exemplu printre multe altele. Dar Biserica este Adevarul, este Mesajul, este ceva detasat de coruptia omeneasca. Fizica si matematica nu pot fi compromise, indiferent de prostiile si nemerniciile pe care le-ar putea face unii profesori de fizica si de matematica. Daca sub pretextul coruptiei, prostiei si lacomiei profesorilor romani de fizica si matematica, romanii ajung sa arunce in uitare fizica si matematica, atunci este pierderea lor, nu neaparat a acestor doua stiinte…

UnUL 06-06-2014 - 20:36

Și rusofil, și antisemit, și bigot! Multe „calități” mai ai, Tăchiță !

UnUL 06-06-2014 - 20:38

Oricum, acest individ e o dovadă în plus (dacă mai era nevoie) că Sfântul (??!!) Sinod e infestat de foști turnători.

urbos 06-06-2014 - 20:43

Ce-i aia antisemit animalule?

Tache 06-06-2014 - 20:43

Infiltarea si subminarea decurg prea incet ? Vreti sa-i dati un branci Sfantului Sinod ?

UnUL 06-06-2014 - 20:45

@C u r Bubos
Uită-te în oglindă și vei afla.
@Tache
Nu mă interesează Sinodul care numai Sfânt nu e.

ValVerde 06-06-2014 - 21:18

Vreti sa-i dati un branci Sfantului Sinod ?

===

Un branci, nu !
Poate muye !!!

Antibasistul 07-06-2014 - 07:00

”Biserica este soția, femeia, Isus este soțul, barbatul” adaug, popii, majoritatea lor sunt violatorii soției, femei, Bisericii!!!!!

Antibasistul 07-06-2014 - 07:03

PS. Popii din toate cultele-s violatorii Bisericii, cultele ortodox, catolic, protestante de toate felurile, mozaic, budist, hinduist…!!!

CONGO 07-06-2014 - 07:13

@ Antibasistul

Da domne, ai dreptate, faptele lor ii dovedesc prea habotnici.

Este fapt dovedit ca Darwin nu apare nici pe icoane si nici se sunt preumblate in lungi procesiuni moastele lui.

Iar de Pitagora nici nu mai zic, desi cele mai multe lacasuri de cult sunt construite cu unghiuri drepte!

Antibasistul 07-06-2014 - 07:40

PS Popii catolici violeaza Biserica catolica, cei ortodocsi pe cea ortodoxa, cei proptestanți pe cea protestanta, rabinii pe Sinagoga, popii hinduist pe Templul hinduist…!!!

Antibasistul 07-06-2014 - 08:52

Isus zicea rabinilor ca au Cheia Împarației Cerului, ei nu intra în Ea, dar nici pe oameni nu-i lasa sa intre, ASTA-I VALABIL PETRU TOȚI POPII, ORTODOCSI, CATOLICI, protestanți…!

Antibasistul 07-06-2014 - 13:52

PS. Preoții lichele violeaza Biserica Spirituala LA FIGURAT, NU LA PROPRIU!!!

CONGO 07-06-2014 - 14:07

Foarte multi popi au chiar si barba!

CONGO 07-06-2014 - 16:35

Huo popii cu burta foarte lata!

ValVerde 07-06-2014 - 15:52

„Biserica este sotia, femeia, iar Iisus Hristos este sotul, barbatul…”

===

Ba Tache, tu zici ca Iisus isi baga ulla in biserica ???

Asa o fi…nu stiu…!

urbos 07-06-2014 - 16:03

Lindic, ca de obicei, da replca la nivelul babelor care dau ture in jurul bisericii. Hahaha.

CONGO 07-06-2014 - 16:34

Nu, biserica este barbatul, iar femeia este creierul.

Antibasistul 07-06-2014 - 18:01

Banc:
Doua babe, la țara, stau pe o banca din fața casei, in ulița, una zice, tu Marie, vai ce seamana clopotnița, turnul biserici, cu o sula!
Maria zice, taci fa Leano, cum poți compara turnul bisericii cu sfînta sula!!!

CARMEN 07-06-2014 - 04:33

HOT DE HOT, DOVEDIT?
Directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, atentie,l-au demisionat, miercuri,din funcția de la conducerea companiei !!!!!
Această „demisie” ar veni și din cauza faptului că Direcția Națională Anticorupție(DNA) îl investighează pentru prejudicierea companiei cu peste un milion si jumătate de euro. Din informațiile deținute , Dorobanțu își va continua activitatea la un operator privat de transport călători din zona Brașov, RegioTrans, companie controlată de un apropiat de-al său, COSTEL COMANA. Carcotasii spun ca nu v-a face „purici” multi pe la RegioTrans si ca o sa fie coleg de celula, cat de curand, cu Relu Fenechiu cel care l-a si numit in functie la CFR Calatori.
JALE MARE LA CFR CALATORI, DIRECTOAREA DE ACHIZITII IN “TOTALITATE LEGALE” ASCUNDE DOSARE DE ACHIZITII DE CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI?

mircea 07-06-2014 - 17:14

cum se face ca din Romania nu a plecat nici un popa,securist,politist,magistrat si polisian??? toti sunt nesatui,si plini de averi nujustificabile

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult