Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei IPS Teodosie este acuzat de luare de mită

IPS Teodosie este acuzat de luare de mită

scris de D.P.
8 afisari

IPS Teodosie a fost anunţat în mod oficial de procurorii DNA că este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual. Acesta e suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană, pentru a o ajuta să se înscrie la Facultatea de Teologie din Constanţa.

IPS Teodosie este acuzat de luare de mită.

IPS Teodosie este acuzat de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în luna martie 2009, Teodosie Petrescu, decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii „Ovidius” Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoană, denunţătoare în cauză, suma de 850 de euro, prin intermediul lui Bogdan Florin Chiriluţă, precum şi promisiunea unui împrumut de 5.000 de euro.

IPS Teodosie ar fi promis, în schimbul banilor, că îl va ajuta pe denunţător să se înscrie ca student la Facultatea de Teologie şi apoi să fie hirotonisit ca preot, susţin procurorii.

„Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică” , a precizat DNA.

Procurorii au mai arătat că în această cauză se fac acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult