Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Irina și Zaharia Schrotter citați ȋntr-un dosar de spǎlare de bani și evaziune

Irina și Zaharia Schrotter citați ȋntr-un dosar de spǎlare de bani și evaziune

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Creatoarea de modă Irina Schrotter şi soţul acesteia, Zaharia, au fost citaţi, miercuri, 24 septembrie, sǎ meargǎ la DIICOT într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Irina și Zaharia Schrotter citați ȋntr-un dosar de spǎlare de bani și evaziune (Foto:busineess24.ro)

Irina și Zaharia Schrotter citați ȋntr-un dosar de spǎlare de bani și evaziune (Foto:busineess24.ro)

Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 10:00, iar creatoarea de modă a fost citată să vină tot miercuri pentru a da declaraţii. Până în prezent nu a fost pusă sub învinuire nicio persoană, fiind începută urmărirea penală doar in rem, pentru fapte de inţiere şi constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. Surse judiciare au precizat pentru mediafax, cǎ ȋn acest dosar, alături de soţii Schrotter, în atenţia anchetatorilor în această cauză sunt şi alţi oameni de afaceri din Iaşi, fiind vizate tranzacţii în principal cu produse şi materiale de construcţii, care ar fi fost vândute la preţ supraevaluat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns la societăţi din străinătate, între care şi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienţa, au precizat sursele citate.

Prejudiciul produs în această cauză, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro. Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaraţii atât pe soţii Schrotter, cât şi alte persoane suspectate în acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult