Irina Socol condamnată la trei ani și șase luni | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Irina Socol (SIVECO), condamnată la trei ani și șase luni cu executare

Irina Socol (SIVECO), condamnată la trei ani și șase luni cu executare

scris de B.C.R
9 afisari

Președinta Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată joi, de Tribunalul București, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Irina Socol face denunţuri la DNA, SIVECO câştigă contracte pe badă rulantă

Irina Socol f

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București susțin că reprezentanții companiei Siveco România au creat un circuit infracțional format din peste 50 de societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Din cercetări a reieșit că în contabilitatea producătorului de softuri ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Astfel, anchetatorii susțin că Siveco a încheiat achiziții fictive de servicii de la firme care aveau ca administratori cetățeni de etnie romă din satul Sintești, Ilfov, persoane care se ocupau cu colectarea de fier vechi.

„Astfel, de la Eurovip, Siveco România a achiziționat, în cursul anului 2009, servicii în valoare de 2.500.718 lei, plus TVA, în cuantum de 475.137 lei. Societatea Eurovip a avut ca asociat și administrator pe Valentina Mihai Gogu, persoană de etnie romă, în vârstă de 49 ani, care locuiește în satul Sintești, Ilfov, și care nu știe să scrie și să citească. Toți banii care au fost încasați de Eurovip de la Siveco România au fost retrași în numerar pe baza unor borderouri de achiziție fier vechi de la persoane fizice. Practic, societatea Eurovip achiziționa fier vechi, dar vindea programe informatice”, se arată în documentele de la dosar.

Irina Socol a fondat la începutul anilor ’90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro în anul 2013.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult