Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Iulia Motoc, la un pas de a deveni judecător la CEDO

Iulia Motoc, la un pas de a deveni judecător la CEDO

scris de M.A.
7 afisari

Propunerea comisiei de specialitate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) către plenul APCE pentru funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea României este Iulia Motoc.

Judecătorul Iulia Motoc, de la CCR, la CEDO

Iulia Motoc, la un pas de a deveni judecător la CEDO (foto: Agerpres)

Declaraţia a fost făcută luni, pentru Agerpres deputatul liberal Alina Gorghiu, membru în delegaţia Parlamentului României la APCE. Potrivit Alinei Gorghiu, Comisia a intervievat duminică seara propunerile României pentru funcţia de judecător la CEDO, întocmind un raport. Deputatul PNL a arătat că plenul APCE se va pronunţa marţi prin vot asupra propunerii privind reprezentantul României la CEDO.

La începutul lunii iunie, Ministerul Justiţiei informa că, în urma publicării anunţului privind selecţia candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător la CEDO, au fost depuse şapte candidaturi, respectiv Cristina Coteanu, Bianca Guţan, Codrin Miron, Iulia Motoc, Tudor Panţîru, Florin Streteanu, Paul Vasilescu.

Guvernul a aprobat, pe 19 iunie, lista candidaţilor pentru funcţia de judecător la CEDO. Pe această listă se aflau Bianca Andrada Guţan, Iulia Antonella Motoc şi Florin Streteanu, propunerea de rezervă fiind Tudor Panţîru.

Pe 26 iunie, comisiile juridice şi pentru drepturile omului ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil candidaturile a trei judecători pentru CEDO—Bianca Guţan, Florin Streţeanu şi Tudor Panţâru—, în timp ce candidatura Iuliei Motoc a fost avizată negativ.

În august, grupul de experţi consultativ al APCE a solicitat Guvernului României clarificări suplimentare pentru unul dintre candidaţii aflaţi pe lista cu propunerile ţării noastre pentru funcţia de judecător CEDO.

Ulterior, Ministerul Justiţiei a transmis Guvernului un Memorandum cu propunerea pentru modificarea listei de candidaturi înaintate Consiliului Europei pentru desemnarea unui judecător la CEDO în sensul retragerii candidaturii Biancăi Guţan şi înlocuirii cu Tudor Panţîru.

Mandatul actualului judecător al României la CEDO, Corneliu Bîrsan, va înceta la 16 decembrie 2013.

7 comentarii

digital 30-09-2013 - 21:27

după nutzii, asta-i a doua blondă a lui băse!!!
sau poate chiar prima!

CONGO 01-10-2013 - 00:13

capu la motoc vrem!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 02:13

De ce nu vrei banii ei, ce faci cu capul??? precis iti place cum se machiaza!!!
O imita pe Elena Udrea, dar fara talent.

IngerAlbastru 01-10-2013 - 04:40

Parca-i pupata de Dracula frumusetea si s-a manjit rujul/sangele pe buze …

IngerAlbastru 01-10-2013 - 09:10

Rujul rosu nu e la moda!!! nici machiajul negru pe langa ochi doar de Halloween!!!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 10:20

Nu prea vad activitate la sectia drepturile omului european ca tiganii n-au drepturi si inca multe minoritati. E o chestiune dubioasa cu ce se ocupa acolo avocatii si mai ales una din romania ce efect are asupra celor tari!!! Le face o cafea tare ca sa mearga ziua mai bine ca sediul este parca la Geneva si acolo e o vreme amarita iarna cu ceata si ploi.

bubaru 01-10-2013 - 10:23

Si-a bagat base coada si acolo…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult