Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, reţinută de DNA pentru şantaj sentimental

Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, reţinută de DNA pentru şantaj sentimental

scris de D.S.S.
0 afisari

Elena Carmen Mladen,  judecătoare la Secţia Civilă a Curţii de Apel Craiova, a fost reţinută, miercuri seara, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzată de şantaj. Potrivit unor surse judiciare, judecătoarea ar fi cerut bani unui lichidator judiciar pentru a nu dezvălui detalii compromiţătoare.

Judecatorea Elena Mladen a fost retinuta pentru santaj

Elena Carmen Mladen ar fi pretins o sumă de bani pentru a nu divulga amănunte legate de relaţia lor extraconjugală. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a  încuviinţat reţinerea şi arestarea preventiva a judecătoarei Elena Carmen Mladen de la Secţia a II-a civilă din Cadrul Curţii de Apel Craiova. Judecătoarea a fost reţinută pentru presupuse fapte de şantaj cu conotaţie sexuală. CSM a admis cererea procurorilor DNA de acordare a avizului necesar pentru ca magistratul să fie reţinut pentru 24 de ore şi apoi prezentat pentru arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unui comunicat al CSM postat miercuri seara pe site-ul instituţiei, în baza art. 42 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a )din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a Consiliului a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Elena Carmen Mladen din cadrul Curţii de Apel Craiova-Secţia a II a civilă. ‘Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie /Unitatea Centrală, pentru presupuse fapte de şantaj’, arată CSM.

Anchetatorii au organizat un flagrant în zona Gării de Nord, pentru că aveau informații că judecătoarea ar fi cerut o sumă de bani unui bărbat cu care avea o relație amoroasă. Bărbatul era soțul unei colege, căruia i-ar fi cerut 5.000 de euro. Magistratul l-ar fi amenințat pe acesta spunându-i că o cunoștință de a sa, unul dintre liderii  lumii interlope din Craiova, ar face publice niște fotografii compromițătoare ale bărbatului alături de ea, fotografii care ar ajuge la cunoștința soției lui, tot judecătoare.

Elena Carmen Mladen a profesat ca judecător parcurgând toate gradele, iar în 2000 a fost detaşată la Ministerul Justiţiei, Direcţia de executări, notari şi probleme cetăţeneşti, unde s-a ocupat de înregistrarea în Arhiva Naţională de Garanţii Reale Mobiliare. În 2011 judecătoarea Mladen, în calitate de candidată pentru un post la Secţia Comercial din cadrul Curţii Supreme de Justiţie, a declarat membrilor CSM că dosarul în care era implicat un interlop cu care ea ar fi avut de legături de prietenie a fost soluţionat corect.

Ea a mai declarat că presupusele fotografii în care apărea împreună cu acel interlop, fost subofiţer la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, Ion Ilie, zis ‘Ilie Puşcărie’, erau falsificate.
Întâlnirea dintre interlop şi judecătoare ar fi avut loc în data de 14 februarie 2006, cu o zi înainte ca Mladen să se pronunţe asupra recursului înaintat de un lichidator judiciar împotriva unei tranzacţii al cărei beneficiar era ‘Ilie Puşcărie‘.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult