Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecătoarea Marinescu, 30 de zile după gratii pentru o mită de 200 de mii de euro

Judecătoarea Marinescu, 30 de zile după gratii pentru o mită de 200 de mii de euro

scris de D.P.
7 afisari

Judecătoarea Carmen Marinescu a fost arestată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Şefa Tribunalului Olt va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă,
Judecatorul-Carmen-Marinescu-presedinte-al-Tribunalului-Olt-Femeia ar fi cerut 200.000 de euro şpagă de la Bercea Mondial, prin intermediul unei rude a acestuia, pentru a dispune cercetarea în libertate în 2011. Intermediarul şpăgii ar fi rudă cu Darius Vâlcov.

Președintele Tribunalului Olt a fost reţinut 24 de ore după ce a fost ridicat de procurorii DNA, sub acuzația de corupție. Carmen Marinescu ar fi primit 200.000 de euro pentru a-l elibera pe Bercea Mondial. Suma de bani a fost primită, prin intermediul unui avocat din Baroul Olt, în două tranşe. Avocatul Dumitru Cismaru este finul judecătoarei, dar este rudă şi cu Darius Vâlcov.

Dumitru Cișmaru este unchiul administratorului public al Primăriei Slatina, Cristian Cișmaru, care la rându-i este văr cu Vâlcov, şi el urmărit penal pentru trafic de influenţă şi mită de 2 milioane de euro, scrie ziarul Concret în Olt.

Prima dată, avocatul a primit 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31 august 2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Ulterior, apărătorul a primit 50.000 de euro, în data de 20 septembrie 2011. După ce ar fi primit banii, Carmen Marinescu şi soţul ei, lulius-Severus Marinescu, au cumpărat trei suprafeţe de teren şi o casă. Două dintre aceste achiziţii nu au fost trecute în declaraţiile de avere ale magistratului, susţin anchetatorii.

Soțul judecătoarei, Iulius-Sever Marinescu, a fost reținut și el în același dosar și arestat preventiv de Curtea de Apel Craiova. Bărbatul este acuzat de spălare de bani, în sensul că a investit mita în afaceri imobiliare, în încercarea de a i se pierde urma.

Judecătorul Carmen Marinescu este preşedinte al Tribunalului Olt începând din decembrie 2014, iar anterior a ocupat funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult