Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecatoarea Mona izgonita de la Senat

Judecatoarea Mona izgonita de la Senat

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Judecatoarea Mona Piviniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), a fost izgonita miercuri de la Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senat de catre presedintele Comisiei, senatorul Cristian Radulescu. Mona Pivniceru a incercat sa aduca o serie de amendamente la proiectul legii pensiilor, atat in numele AMR, cat si a Asociatiei Procurorilor din Romania si Asociatiei Nationale a Magistratilor Pensionari, in sensul de a-i avertiza pe membrii comisiei ca nu pot concepe o lege fara sa tina cont de reglementarile europene in domeniu. A fost insa poftita sa iasa afara, intrucat prezenta ei nu era dorita. Revoltata de tratamentul de care a avut parte, Pivniceru ne-a declarat: “Eu m-am gandit sa le fac un bine, dar am senzatia ca in Romania nimeni numai valoreaza nimic. Valea de-aicea! Asa se poarta acum”. In urma acestui incident, asociatiile magistratilor au anuntat ca vor redacta un comunicat de protest.

 

UPDATE

 

Protestul AMR

Miercuri dupa-amiaza, a sosit si comunicatul de protest al AMR: 

Asociatia Magistratilor din Romania intelege sa protesteze in modul cel mai ferm fata de modul abuziv, inadmisibil pentru o institutie democratica, in care Comisia pentru probleme de munca si asigurari sociale a Senatului Romaniei a inteles sa procedeze azi, 2 martie 2010, cu prilejul dezbaterii proiectului de lege privind sistemul unic de pensii. Proiectul acestui act normativ, astfel cum a fost facut cunoscut opiniei publice, constituie un adevarat atentat la statutul magistratilor, o incalcare a unor principii elementare de drept, de o maniera unica in Uniunea Europeana.

Desi mimeaza transparenta, consultarea cu societatea civila si cu cei carora legea urmeaza sa li se aplice, se pare ca guvernantii nu urmaresc decat ca actul normativ sa fie adoptat cat mai repede si in forma dorita de ei, fara a asculta nici un fel de argument ori opinie diferita. in acest context se inscrie si refuzul initiatorului legii, Ministrul muncii, de a participa la o astfel de dezbatere.

Altfel nu se poate explica atitudinea ostila, arbitrara si discretionara a comisiei mentionate, care a respins chiar si ideea de a supune la vot participarea la lucrari a presedintelui Asociatiei Magistratilor din Romania, d-na prof.univ.dr. Mona Maria Pivniceru, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie. Lipsa de disponibilitate pentru dialog, refuzul obstinat de asculta civilizat si un alt punct de vedere, argumentat si fundamentat, constituie manifestari incompatibile cu statul de drept, cu o societate democratica europeana si sunt de rau augur pentru pacea sociala si dezvoltarea tari”.

0 comentariu

Tiberius 28-04-2010 - 22:18

Trebuie sa vina un polonez in romania sa spuna ca am facut prea multe compromisuri ungariei? Asa am ajuns? Unde este verticalitatea, noastra a romanilor? Ne miram oare de ce toata lumea din europa se comporta asa cu noi? Spuneti voi, oare de ce? Cred ca ceea ce a spus polonezul, trebuie luat serios in seama, legat de politica externa cu ungaria!!!

Gormogon 02-05-2010 - 00:28

IDENTICE publicate pe tema dormitului-in-post la Cotroceni:-)

FORESKIN 02-05-2010 - 20:26

..are dreptate cu amandoua mainile…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult