Judecatorii sunt stăpânii ţării? Câţi judecători sun în România | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecatorii sunt stăpânii ţării? Cu cât a crescut numărul judecătorilor în ultimii ani

Judecatorii sunt stăpânii ţării? Cu cât a crescut numărul judecătorilor în ultimii ani

scris de Doru Dragomir
18 afisari

In multe situatii, s-a spus ca judecatorii au schimbat istoria Romaniei, ca au dat o turnura diferita cursului socio-politic din tara noastra. Recent, judecatorii au fost blamati pentru diferite decizii, cum ar fi unele decizii care, chipurile, au schimbat soarta referendumului.

judecatoriAu aparut chiar comentarii care au spus ca Romania este dominata total de clasa judecatorilor, ca judecatorii si sistemul judiciar conduc, de fapt, natiunea noastra. Iar aceasta clasa a judecatorilor creste zilnic. Da, numarul judecatorilor a crescut de la an la an, in ciuda crizei si in ciuda constrangerilor financiare generate de turbulentele economice aferente crizei. Desi numarul bugetarilor a scazut in alte domenii, in sistemul judiciar, cel putin la nivelul judecatorilor, el a crescut. Asadar, Econtext va arata cum a evoluat numarul judecatorilor de la revolutie si pana in prezent (din 1990 pana in 2011, mai precis). Iar numarul lor a urcat profund! Dupa cum am spus mai sus, numarul judecatorilor a urcat constant din 1990 si pana in prezent. Ce-i drept, s-a inmultumit si numarul cauzelor ce au intrat sub lupa acestora.

Cresterea numarului de judecatori este, insa, impresionanta. Spre exemplu, in 1990, Romania avea doar 1.513 judecatori. Sapte ani mai tarziu, in 1997, numarul acestora se dublase (3.130 de judecatori). Iar din 1997 si pana in prezent numarul acestora a continuat sa creasca sustinut, pentru ca in prezent sa ajunga la un numar ametitor! Dar iata cresterea astronomica a judecatorilor. Iata cum a crescut numarul judecatorilor in 1990 si pana in prezent:


2 comentarii

BULA 03-10-2012 - 17:10

Este politica impusa de SUA, ca sa blocheze formarea marii burghezii autohtone (capitalizata prin afaceri necinstite pe banii statului, cum s-a facut si in SUA si in toata lumea). O burghezie puternica, detinatoare de fabrici moderne (inclusiv de armament) si-ar baga picioarele in noii stapani (SUA) si ar face afaceri cu cine i-ar conveni (asiaticii, rusii, etc).
Americanii se folosesc de sistemul represiv (SRI, Procuratura, Justitie) ca sa ne tina cu vid de putere, nici comunism, nici capitalism adevarat, cu slugi ca Basescu la carma tarii.

vasile 03-10-2012 - 23:28

Guvernantii Coloniei Romania au anulat legea pensiilor militare de stat 164/2001pentru militarii de cariera , emisa pentru armonizarea legislativa intre institutia militara a Romaniei si NATO, insa a lasat sa produca efecte pentru bravii judecatori si procurori militari , in actualizarea legii 303/2004 , promulgata in 26 ianuarie 2012 la art.82al.7-(7) Judecatorii si procurorii pot opta intre pensia de serviciu si pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????.
Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_10135/p_5/Legea-nr-303-2004-privind-statutul-judecatorilor-si-procurorilor-actualizata-la-8102007.html#ixzz28GmtVOeF

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult