Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecatoriii acuza CSM de promovari netransparente la Inalta Curte

Judecatoriii acuza CSM de promovari netransparente la Inalta Curte

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a cerut joi Consiliului Superior la Magistraturii sa suspende toate procedurile de promovare a judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

CSM nu a luat in seama protestul UNJR, care a semnalat ca secretarul general al Consiliului, Corina Alina Corbu a fost pusa pe lista de interviuri pentru instanta suprema si a promovat-o azi in functie. Iata protestul judecatorilor: “UNJR atrage atentia corpului judecatorilor asupra deficientelor grave ale CSM in derularea unei proceduri esentiale pentru sistemul judiciar si anume  numirea judecatorilor la ICCJ. Numirea judecatorilor la ICCJ se face intr-un mod total netransparent si la limita arbitrariului. Regulamentul de numire a judecatorilor la ICCJ nu este postat pe site-ul CSM, asa cum ar fi normal pentru a se asigura transparenta actului de numire. Mai mult decat atat, in regulament nu este mentionata hotararea prin care acesta a fost aprobat. Datorita acestor elemente se ingreuneaza supravegherea actului de numire din exterior, membrii CSM asigurandu-se ca pot actiona arbitrar (…) Lipsa de transparenta a acestei proceduri este evidentiata si de imprejurarea ca nu sunt publicate inregistrarile sau transcrierile oficiale ale interviurilor candidatilor la functia de judecator la instanta suprema. (…) in prezent, lista judecatorilor  la ICCJ a caror candidatura se va dezbate joi, 25 martie 2010, de catre CSM, contine si numele secretarului general al Consiliului Superior al Magistraturii. Limitele subiectivitatii nu sunt stabilite prin regulament, insa este evident ca un vizibil conflict de interese ar impune o retinere morala de înscriere intr-o procedura care devine prea previzibila si in care se pleaca cu sanse inegale fata de ceilalti candidati. Avand in vedere aceste deficiente majore, UNJR protesteaza  public fata de modul în care CSM intelege sa desfasoare procedura de selectie a judecatorilor pentru ICCJ. Ca atare, UNJR solicita reevaluarea intregului sistem de promovare la ICCJ, o ampla consultare cu magistratii si societatea civila în acest sens si organizarea unor dezbateri publice pentru alegerea celui mai bun sistem de promovare. Pana la realizarea acestuia, cerem ferm  suspendarea procedurilor de promovare la ICCJ”.

0 comentariu

oblioo 29-04-2010 - 18:30

In 2007, bancherii evrei de pe Wall Street au restrans creditul, nu au mai tiparit bani, ei avand monopolul acestei activitati pe plan mondial, pentru a crea o criza financiara, in prima etapa, dupa care o criza sociala, iar la sfarsit o criza politica, din care sa rezulte guvernul mondial si fericirea bolsevica universala. In fata acestei situatii, lipsa banilor, Germania a creat un sistem barter de comert international, impreuna cu Rusia, la care s-a alaturat si China. Sistemul este operational de la 1 ianuarie anul acesta. Germania nu are bani si necesitatile de creditare s-au micsorat.
In ce priveste Grecia, aceasta, impreuna cu Goldman Sachs, s-a dedat la tot felul de inginerii financiare, falsuri in acte si altele asemenea, in ideea ca atunci cand se va sparge buba, Germania va fi buna de plata. Acum Grecia este intr-o „spirala a mortii”, dupa cum s-a exprimat un politician german.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult