Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecătorul Stan Mustață rămâne în arest

Judecătorul Stan Mustață rămâne în arest

scris de C.S.
10 afisari

Judecătorul Stan Mustață rămâne în arest preventiv după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins marți, ca nefondată, contestația la o cerere prin care solicita înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Judecătorul Stan Mustață rămâne în arest.

De asemenea, instanța supremă a decis ca și Mariana Curea, grefieră la Curtea de Apel București, să rămână în arest preventiv.

Stan Mustață, judecător la Curtea de Apel București, a fost arestat pe 30 aprilie și trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Potrivit DNA, Stan Mustață este acuzat pentru mai multe infracțiuni: constituire a unui grup infracțional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; șase infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de trafic de influență.

În același dosar au fost trimise în judecată alte trei persoane, care, potrivit procurorilor, intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel București, Ion Boraciu și Florian Alexandru.

„În cauză, există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul anului 2013, Mustață Stan, Boraciu Ion și Alexandru Florian au constituit un grup infracțional organizat, gruparea fiind sprijinită de Curea Mariana, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară, urmărind obținerea de beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 — aprilie 2014, membrii grupului au accesat informații cu caracter confidențial din dosarele penale aflate pe rolul Curții de Apel București, în vederea identificării și contactării mituitorilor și cumpărătorilor de influență, în scopul pretinderii de la aceștia a unor foloase materiale, în schimbul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile”, susține DNA.

Stan Mustață, judecător la Secția a II-a penală, aflat în compunerea completelor de judecată învestite cu soluționarea unor dosare penale, a pretins, în mai multe rânduri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate în respectivele dosare sume de bani.

Astfel, la data de 7 aprilie 2014, prin intermediul lui Ion Boraciu, magistratul a pretins bani în vederea pronunțării unei soluții favorabile unei persoane condamnate, în sensul admiterii contestației în anulare împotriva deciziei penale nr. 222/A/2014, pronunțată la 4 martie 2014 de Curtea de Apel București.

Decizia penală nr. 222/A/2014 a fost dată în dosarul transferurilor din fotbal iar persoana condamnată este Mihai Stoica.

De asemenea, judecătorul Stan Mustață a cerut bani și în alte dosare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult