Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Judecatorul Valentin Popescu arestat pentru mita si trafic de influenta

Judecatorul Valentin Popescu arestat pentru mita si trafic de influenta

scris de Ziua Veche
25 Afisari

Vicepresedintele Judecatoriei Petrosani, Valentin Popescu, a fost arestat joi, pentru 29 de zile de catre judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia, care au admis propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii Serviciului Teritorial al Alba al Directiei Nationale Anticoruptie. Judecatorul Valentin Popescu a fost acuzat de mai multe fapte de coruptie: “efectuare de tranzactii incompatibile cu functia detinuta, cumparare de influenta, luare de mita in forma continuata si trafic de influenta in forma continuata”.  

 

Potrivit procurorilor DNA: “In perioada 16 februarie 2007 – 14 iulie 2007, judecatorul Valentin Popescu a facut demersuri pentru achizitionarea, prin interpus, a unui apartament aflat in proprietatea denuntatorului, desi in momentul licitatiei de vanzare ca urmare a executarii silite, exista un litigiu pe rolul Judecatoriei Petrosani, repartizat spre solutionare chiar inculpatului, acesta avand interdictie de a cumpara imobilul. in perioada 6-10 februarie 2010, inculpatul Popescu Valentin a intervenit telefonic la Serviciul Judetean de Medicina Legala Deva pentru ca rezultatul analizei toxicologice pentru stabilirea alcoolemiei unei persoane surprinse in trafic in timp ce conducea autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice, sa releve in mod nereal ca acesta nu a consumat bauturi alcoolice. Persoana pentru care s-a facut interventia este fiul interpusului prin care inculpatul Popescu Valentin a adjudecat apartamentul, in urma licitatiei. De asemenea, in perioada februarie –  martie 2010 inculpatul a primit de la doua persoane foloase patrimoniale si nepatrimoniale, pentru a-ti indeplini indatoririle de serviciu legate de solutionarea unor cauze civile, respectiv pronuntarea unor solutii in favoarea mituitorilor. Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. Avand in vedere ca, la data de 29 martie 2010, in conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea judecatorului Popescu Valentin, la data de 30 martie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 31 martie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus masura preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.”

0 comentariu

gemenaru 01-05-2010 - 14:34

O sa-i supere rau de tot pe capii Islamisti,a religiei cele mai umane din lume,Iran deja e pregatit si continua sa se pregateasca pentru replica la adresa civilizatiei crestinesti,nu suntem departe sa platim acest bir greu in Europa noastra indolenta…..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS