Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei La 17 martie: Deputatul Mihail Boldea a fugit din România

La 17 martie: Deputatul Mihail Boldea a fugit din România

scris de M.A.
3 afisari

Deputatul Mihail Boldea a fugit din România în data de 17 martie, printr-unul dintre punctele de trecere a frontierei terestre.

Deputatul UNPR Mihail Boldea

Deputatul UNPR Mihail Boldea

Camera Deputaţilor a aprobat de abia marţi, 20 martie, cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a inculpatului.

Potrivit DIICOT, la data de 21 martie 2012, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conform prevederilor art. 148 alin.1 lit. a şi f din C. pr.pen., arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.

În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reținute în sarcina sa și existența unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Mihail Boldea – deputat în Parlamentul României – se sustrage urmăririi penale.

După judecarea propunerii de arestare preventivă şi, în măsura în care se va dispune admiterea cererii, procurorii DIICOT vor solicita organelor abilitate, darea în urmărire generală şi internaţională a lui Mihail Boldea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult