Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei La 27 de ani, cel mai vechi dosar va fi analizat de CSM

La 27 de ani, cel mai vechi dosar va fi analizat de CSM

scris de B.C.R
1 afisari

Cel mai vechi dosar aflat pe rolul instanţelor din România, cazul ‘Thyssen’, care a împlinit deja 27 de ani , va fi analizat marţi de Secţia pentru judecători a CSM.
Potrivit infocsm.ro, Inspecţia Judiciară a CSM a efectuat verificări în urma sesizării companiei Thyssen Stahl cu privire la modalitatea de înregistrare/repartizare a dosarului în căile ordinare/extraordinare de atac, precum şi a diferitelor tipuri de cereri incidentale şi accesorii. Prin această sesizare, adresată şi Ministerului Justiţiei, compania a invocat ‘caracterul vădit neechitabil al procedurii judiciare, încălcarea principiului securităţii raporturilor juridice de către instanţele de judecată din România şi încălcarea flagrantă a instituţiei termenului rezonabil’. Potrivit concluziilor Inspecţiei Judiciare, în afară de căile de atac şi a două contestaţii în anulare declarate împotriva deciziilor date în recurs, s-au promovat alte şapte căi extraordinare de atac. La acestea s-au adăugat alte 20 de dosare pentru soluţionarea incidentelor procedurale şi a altor cereri accesorii şi incidentale.
Dosarul se află acum la Secţia Comercială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi are o miză de 48 de milioane de euro, reprezentând suma actualizată pe care o firmă românească pretinde că nu a încasat-o de la beneficiar, în prezent compania Thyssen Stahl, ca urmare a livrării unui vapor de tablă laminată, la începutul anilor ‘80.
În urma acestui control, Inspecţia Judiciară propune CSM ‘modificarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor, astfel încât să permită stabilirea unor reguli de repartizare, derogatorii de la dreptul comun, aplicabile cauzelor apreciate de lege ca având un caracter urgent şi/sau înregistrează o durată considerabilă a procedurii, care să permită stabilirea unor termene scurte’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult