Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Legea de modificare a legii ANI declarata neconstitutionala de CC

Legea de modificare a legii ANI declarata neconstitutionala de CC

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat luni neconstitutionala legea de modificare a Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate.


Plenul Curtii Constitutionale, alcatuit din cei noua judecatori, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit in sedinta de marti, pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, sesizarea de neconstitutionalitate asupra Legii privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, sesizare formulata de Presedintele Romaniei, potrivit dispozitiilor articolului 77 din Constitutia Romaniei. In urma deliberarilor, Plenul Curtii Constitutionale, in unanimitate, a constatat ca Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative este neconstitutionala. Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei care, in conformitate cu prevederile art.147 alin.(4) din Legea fundamentala, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.De la data publicarii, decizia este general obligatorie si are putere numai pentru viitor.Decizia se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru”, precizeaza CC intr-un comunicat. 

In 13 iulie, presedintele Traian Basescu a trimis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult