Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Leonard Doroftei, chemat la DNA. Află de ce

Leonard Doroftei, chemat la DNA. Află de ce

scris de C.S.
1 afisari

Leonard Doroftei s-a prezentat, în cursul dimineții, la sediul DNA. Preşedintele Federaţiei Române de Box a fost audiat ca martor în dosarul galei „Campion pentru România”.

Leonard Doroftei, chemat la DNA.

Leonard Doroftei, chemat la DNA.

Doroftei a fost citat în legătură cu o serie de nereguli găsite la Federaţia Română de Box după plecare lui Rudel Obreja din instituţie. La ieșire de la DNA, acesta a precizat că anchetatorii l-au întrebat şi în legătură cu modul în care s-a derulat gala „Campion pentru România”, la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy, în 2011, refuzând să declare ce le-a spus procurilor.

DNA a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte de corupţie. Obreja, atunci preşedinte al FRB, a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box „Campion pentru România” firmei Europlus Computers SRL, care îi aparţinea tot lui, obținând, astfel, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect „Promovarea brandului turistic al României”. Valoarea a fost stabilită în baza unui studiu întocmit de The AdComp – Divizia de Publicitate SRL, valoare pe care MDRT „şi-a însuşit-o”.

Potrivit inspectorilor DLAF, firma lui Rudel Obreja nu avea în niciun caz capacitatea tehnică şi profesională de organiza o asemena gală sau de a presta servicii de promovare a României ca destinaţie turistică şi a brandului naţional.

Valoarea totală a contractului dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Europlus Computers a fost de 1,93 milioane de euro fără TVA. La 1 noiembrie 2011, MDRT anunţa că firma lui Rudel Obreja va încasa suma de 1,53 milioane euro, fără TVA, cu aproape 400.000 euro mai puţin decât valoarea din contract, întrucât nu şi-a îndeplinit unele obligaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult