Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Lider sindical arestat la Oradea pentru mita

Lider sindical arestat la Oradea pentru mita

scris de Ziua Veche
2 afisari

Procurorii din cadrul DNA– Serviciul Teritorial Oradea l-au retinut, marti, pe Kovacs Mircea Ioan, lider de sindicat la grupul de firme CENTRUM/H.ESSERS SRL Oradea, iar Tribunalul Oradea a emis miercuri, 16 iunie 2010, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acestuia, pentru savarsirea infarctiunii de luare de mita in forma continuata. Kovasc a fost prins in flagrant cand primea de la un denuntator suma de 15.000 de euro.


Anchetatorii au stabilit pana la aceasta ora ca liderul sindical mai primise mita si inainte. Conform Ordonatei de punere in miscare a urmaririi penale, in perioada 5 februarie – 7 iunie 2010, inculpatul Kovacs Mircea Ioan, in calitate de lider de sindicat la grupul de firme CENTRUM/H.ESSERS SRL Oradea, a pretins de la un reprezentant legal al acestei societati comerciale (denuntator in cauza) suma totala de 44.700 euro pentru a semna contractul colectiv de munca la nivel de unitate, in varianta propusa de conducerea firmei.

La data de 5 februarie 2010, Kovacs Mircea Ioan a pretins si primit de la un reprezentant al firmei sus-mentionate suma de 20.000 euro, bani care au fost disimulati intr-un contract de imprumut incheiat intre firma CENTRUM si angajatul Kovacs, in conditiile in care obiectul de activitate al societatii comerciale este exclusiv transportul intern si international.

In 7 iunie 2010, Kovacs a mai pretins de la denuntator suma 24.700 euro pentru a perfecta incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate, din care sa primeasca un avans de 15.000 euro, restul 9.700 euro urmand sa-i primeasca dupa incheierea documentului.

In urma cu o zi, liderul sindical a fost prins în flagrant cand primea drept mita de la denuntator suma de 15.000 euro, moment in care DNA l-a retinut pentru 24 de ore. Tribunalul Bihor a hotarat in 16 iunie ca acesta sa fie arestat pentru 29 de zile. Cercetarile in cauza continua.

0 comentariu

eugenb 05-05-2010 - 17:57

Stirea este interesanta, dar nu se precizeaza de unde a fost preluata aceasta stire – ca sa poata fi verificata de cititori. Este luata de la Presidentie, de la Ministerul de Externe, de la Ministerul Apararii, de la Camera Deputatilor sau de la Senat ?! Sau de la cei de la NATO ?! Vedeti ca variantele sunt prea numeroase si subiectul este prea important, ca sa se „uite” sa fie precizat acest lucru. Nu credeti ?

ioan 06-05-2010 - 06:05

Pai oficialul NATO ar trebuii sa fie informat ca in Romania militarii sunt declarati oficial niste „bugetari de lux nesimtiti” atat cei in activitate cat si cei in rezerva. Asta ca sa stie cam ce aliati are! Mai trebuie spus ca oficialii nostrii militri, nu au nici o reactie de a apara prestigiul si moralul (moral=capacitate de lupta) acestei armate NATO in fata unor asemenea atacuri infame. Reactia oficialilor este tacerea, asemanatoare cu a unui produs anume, pitit in lanul de porumb!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult