Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Lista parlamentarilor cu dosare penale

Lista parlamentarilor cu dosare penale

scris de Z.V.
3 afisari

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, publică pe blogul său lista cu parlamentari cu dosare penale in instanta, pe care o redam în continuare.

I. Parlamentari condamnati

Lista parlamentarilor cu dosare penale

La solicitarea unor cititori, dupa postarea din 8 februarie 2012, in care am facut un rezumat al principalelor concluzii ale raportului pe justitie si anticoruptie din cadrul MCV, public lista celor 6 parlamentari romani in functie condamnati penal (definitiv sau nedefinitiv) si care sunt in Parlamentul Romaniei, votand legi pentru noi si in numele nostru (lista a aparut deja in presa):

a. Parlamentari condamnati definitiv

1. Morega Dan Ilie, deputat independent, ales deputat pe listele PNL si membru PNL la data comiterii faptei, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, in vederea obtinerii unui avantaj patrimonial pentru altul. Morega Dan a mai fost judecat intr-un dosar pentru dare de mita, insa a fost achitat. 2. Popescu Cosmin, deputat independent, ales deputat din partea PDL, exclus de drept din partid, conform Codului etic al PDL, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru fals intelectual si favorizarea infractorului in legatura cu infractiuni de coruptie.

b. Parlamentari condamnati nedefinitiv

1. Badalan Eugen, ales deputat din partea PDL, autosuspendat din partid, cadru militar la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in formă calificata si continuata. 2. Mihailescu Serban, senator UNPR, membru PSD la data comiterii faptei, condamnat in prima instanta la 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor savarsita in legatura cu infractiunea de foloase necuvenite.

3. Năstase Adrian, deputat PSD, condamnat in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu executare, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata. Inculpatul Nastase Adrian a mai fost trimis in judecata in alte doua dosare, pentru dare de mita si, respectiv, luare de mita in forma continuata si santaj. In primul dosar a fost achitat in prima instanta, in cel de-al doilea se asteapta o decizie in prima instanta.4. Pop Virgil, ales deputat din partea PNL, autosuspendat din partid, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata comis in forma continuata si spalare de bani in forma agravata.

II. Parlamentari trimisi in judecata

Reamintesc ca, pe langa parlamentarii condamnati, au mai fost trimisi in judecata alti 13 parlamentari in functie pentru care se asteapta decizii ale instantelor: ……………….(n.r. continuare pe blog)”

Nota: Intreaga postare si informatiile complete pot fi gasite pe blog-ul Monicai Macovei, la adresa

3 comentarii

curiosu' 19-02-2012 - 14:55

Ce-ar fi, ca aceasta individa, procuror inainte de ’89, sa ne spune ceva despre casa mamei sale? Cat tupeu trebuie sa ai, cat de nesimtit trebuie sa fi sa arati cu degetul spre altii, inainte sa-ti spui propriile tale pacate!!! Aceasta individa a dus romania cu 10 ani inapoi, in momentul cand a promovat legea care stabileste modul de numire a procurorilor. Aceata javra ordinara a creat epoca basescu, o epoca neagra pt poporul roman. O alcoolica si o oportunista, un om de cea mai joasa speta. Hai sictir, hoasca batrana!!!!!!!!

digital 19-02-2012 - 16:10

nu mă interesează articolul,ceea ce este îmbucurător ,este că nu a-ți pus vreo poză cu gheonoaia….bîîrrrrr

BUCURA DACUL 19-02-2012 - 19:20

Si care -i problema?. Care ar fi parlamentarii trecuti,prezenti si viitori care nu ar trebuii sa nu treaca cel putin 5 ani prin diverse penitenciare?Care dintre ei nu a participat intrun fel sau altul la furt ,la distrugera economiei nationale ,la distrugerea valorilor nationale?Cati dintre ei au primit condamnari derizorii pentru fapte grave ? Daca in ROMANIA instantele sanctioneaza un furt care afecteaza economia nationala cu 2-3 ani in china sant pusi la zid . Asa se explica caderea noastra economica si ascentiunea chinezilor. No comment.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult