Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Livia Stanciu – desemnata pentru sefia Inaltei Curti

Livia Stanciu – desemnata pentru sefia Inaltei Curti

scris de Ziua Veche
0 afisari

Sectia de judecatori a CSM a hotarat joi sa o desemneze pe judecatoarea Livia Doina Stanciu pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Propunerea va fi trimisa Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care va decide daca va emite sau nu decretul de numire in functie.  Amintim ca anul trecut CSM a mai ales un judecator pentru functia de presedinte al instantei supreme, in persoana Lidiei Barbulescu, insa Traian Basescu a anuntat ca nu o va numi pe aceasta in functie si s-a tinut de cuvant, astfel incat CSM a fost nevoit sa organizeze joi noua selectie.

Initial, in cursa pentru sefia Inaltei Curti s-au inscris cinci candidati, cu totii judecatori supremi: Gabriela Victoria Barsan – presedinta Sectiei de contencios-administrativ al Inaltei Curti; Elena Carcei; Danut Cornoiu; Rodica Aida Popa si Livia Doina Stanciu. Unul dintre candidati a anuntat insa pe ultima suta de metri ca se retrage din competitie. Victoria Barsan (sotia judecatorului roman de la CEDO de la Strasbourg) a motivat CSM ca intelege sa reununte din cauza pozitiei ei de sefa a sectiei de contencios-administrativ, sectie care judeca orice contestatie formulata impotriva unei hotarari a CSM si ca, din acest punct de vedere, considera ca s-ar afla intr-o oarecare pozitie de incompatibilitate. Cel putin acesta este motivul oficial anuntat, dupa cum ne-au informat surse din CSM.

Daca sunteti interesat, puteti afla aici detalii despre CV-ul si Planul de management al judecatoarei Livia Stancu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult