Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Liviu Dragnea a ajuns în Beciul Domnesc

UPDATE – Liviu Dragnea a ajuns în Beciul Domnesc

scris de B.C.R
88 afisari

UPDATE – Cariera politică a lui Liviu Dragnea s-a încheiat brusc, în maşina de poliţie care l-a dus la Rahova. Liderul PSD şi-a petrecut în închisoare prima noapte din următorii 3 ani şi jumătate.

Completul de 5 judecători al Curţii Supreme l-a condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la protecţia Copilului Teleorman. Instanţa a anulat şi suspendarea primei sale pedepse de corupţie, cea de doi ani din dosarul Refrendumului, şi a contopit sentinţele. După ani în care şi-a proclamat nevinovăţia şi s-a declarat victimă a preşedintelui, securiştilor, procurorilor, Comisiei Europene şi oricui altcuiva, Liviu Dragnea a tăcut mâlc ieri. Nu a comentat, nici măcar prin avocat, decizia instanţei şi a făcut tot posibilul ca să evite întâlnirea cu jurnaliştii, pe drumul spre penitenciar.

Liviu Dragnea va rămâne în carantina 21 de zile, o perioadă de observare a deținutului, la finalul căreia o comisie va stabili unde va fi închis fostul lider PSD.

La penitenciarul Rahova există un telefon fix în fiecare celulă, astfel că fostul șef PSD ar putea vorbi la telefon oricând dorește.

Sunt șanse mari să se fi întâlnit cu fostul coleg de partid, Radu Mazăre, care se află în această zonă de carantină de o săptămână.

Aproape 50 de persoane l-au aşteptat, luni seară, pe Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova pentru a-l petrece spre temniţă. Unii au venit chiar şi cu şampanie să sărbătorească.

Înainte să fie ridicat de poliţişti, maşina sa de la Camera deputaţilor părăsea reşedinţa sa. Era doar o momeală pentru jurnalişti, pentru că şeful PSD nu s-a vrut filmat cu cătuşe. În maşină era doar şoferul, care a şi făcut tot felul de manevre ca să evite maşinile televiziunilor.

O jumătate de oră mai târziu, Liviu Dragnea a părăsit reşedinţa din sectorul 1, în maşina Poliţiei Capitalei. Nu doar el a ajuns în spatele gratiilor din acest dosar, ci şi Floarea Alesu, fosta directoare a Protecţiei Copilului Teleorman. Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost achitată.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat luni, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Joi, Dragnea afirma că judecătorii care urmează să se pronunţe în dosarul său sunt supuşi unor presiuni inimaginabile, iar dacă aceştia rezistă presiunilor, cu siguranţă va fi achitat.

„Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (…) Dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu poate să fie decât achitare, pentru că sunt complet nevinovat. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că primul complet, care l-a condamnat în prima instanţă, „nu există oficial”.

„Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a afirmat Dragnea.

„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc că e o speţă ruşinoasă. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a declarat de asemenea liderul PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că nu are emoţii legate de pronunţarea sentinţei în acest dosar, în primul rând pentru că este „complet nevinovat”.

„Ce am observat eu – că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice”, afirmă el.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Magistraţii instanţei supreme au finalizat în 14 septembrie 2018 motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

„Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute – preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii mai arată că „în reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie 2018, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS