Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Liviu Dragnea, la un pas de Beciul domnesc

Liviu Dragnea, la un pas de Beciul domnesc

scris de C.S.
10 afisari

Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”.

liviu dragneaProcurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

„Considerăm că martori propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță”, a spus procurorul de ședință. El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum.

Procurorul a mai cerut și aplicarea pedepsei complementare în cazul lui Liviu Dragnea, pe lângă pedeapsa cu executare. El a susținut că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului.

Liviu Dragnea a susținut, în cuvântul final pe care l-a avut în fața judecătorilor ÎCCJ în dosarul „Referendumul”, că își susține „cu tărie nevinovăția” și că a adus destule argumente pe parcursul procesului care să demonstreze că nu este vinovat de acuzațiile care i se aduc.

„Acuzațiile pleacă de la o premisă profund greșită. Nimeni nu va mai îndrăzni de acum să cheme pe cineva la vot”, a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că dreptul la vot este un act profund democratic.

După finalul pledoariei avocaților, inculpații au ultimul cuvânt în fața judecătorilor instanței supreme.

ÎCCJ se va pronunța pe 6 mai în dosarul „Referendumul”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult