Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Liviu Dragnea nu se sperie de Dosarul Referendumului

Liviu Dragnea nu se sperie de Dosarul Referendumului

scris de A.B.
5 afisari

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că dosarul Referendumului nu îl sperie, fiind de fapt un proces al democrației.

Liviu Dragnea nu se sperie de Dosarul Referendumului.

„Nici măcar nu știu dacă e procesul lui Liviu Dragnea, e procesul democrației, de fapt. Au murit oameni la Revoluție printre altele pentru a avea dreptul de a vota liber și de merge la vot. Faptul că cineva este trimis în instanță pentru că a cerut oamenilor să meargă la vot asta este de fapt un proces al democrației, pentru că, dacă Doamne ferește eu sunt condamnat, asta înseamnă că oricine conduce o campanie electorală trebuie să fie condamnat”, a explicat Dragnea într-un interviu pentru DC News.

Pe de altă parte, Dragnea a opinat că nu crede că judecătorii Înaltei Curți pot fi influențați politic.

„Eu am convingerea că niciun judecător din România nu va da curs unor aberații trecute de un procuror în rechizitoriu. (…) Eu nu cred că influența politică este în interiorul Înaltei Curți de Casație și Justiție, eu nu cred”, a mai spus președintele executiv al PSD.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

2 comentarii

Virusu Alfa 31-07-2014 - 18:08

Mai hotzule, tu vei face puscarie pentru ca ai furat voturi. Au declarant-o oamenii vostri in instant ca I-ai indemnat la furat ca e psd-ul la putere si ii scapa.
Tu ai impresia ca tot poporul roman este format din mameluci din teleorman?
Tu nu ai chemat la vot ci ai obligat la vot. Asta-i diferenta hotzule.

luys 31-07-2014 - 19:52

dragutul de el cel mai mare hot e in libertate,a facut din judet un fief al baronilor ,alexandriasi alteorase simbol al saraciei,s-a furat tot ce s-a putut,combinatele chimice,legate de banca columna si legate de regimul de tristei figura, maimuta ion iliescu un comunist notoriu cu tatal komsomolist,nea dragnea de ce a trimis autocare la cluj si a primit bani de la o firma din botosani ,si shimbau buletinele din ciuperceni ,sat cu 2000 oameni si 2500 votanti votul e sacru dar nu in cazul dumnealui si al partidului care confunda serviciul de la guvernul cu firma tel drum,si s-a suparat pe un procuror de la satul mare ca i-a descoperit schema de frauda

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult