Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Loteria Română intră în vizorul DNA, din vina grecilor

Loteria Română intră în vizorul DNA, din vina grecilor

scris de D.P.
8 afisari

Loteria Română a intrat din nou în vizorul DNA. Procurorii anticorupție anchetează contractele încheiate cu grupul grec Intralot, cel care deţine monopolul sistemelor informatice folosite de Loterie în ultimele două decenii. Contractul cu Intralot a fost prelungit anul acesta.

Loteria Română intră în vizorul DNA.

Loteria Română intră în vizorul DNA.

Firma Intralot deţíne monopolul pentru tot sistemul electronic din cadrul Loteriei. Primul contract a fost parafat în 1993 fără licitaţie de către fostul director al companiei, Nicolae Cristea. Pentru că în contractul iniţial nu a fost stabilit un preţ fix pentru aparatură, ci s a preferat metoda decontării unui procent din încasările lunare, toate controalele realizate în această perioadă au scos la iveală acelaşi lucru: statul a decontat aceeaşi aparatură de mai multe ori.

în 2003 contractul a fost din nou prelungit pe încă 10 ani. După demiterea lui Nicolae Cristea de la conducerea Loteriei, în 2006, toţi managerii care i-au succedat în funcţie au încercat să rezilieze acest contract, dar nu au putut.

Cel de-al doilea contract cu Intralot a expirat în noiembrie 2013. Actualul director al companiei, Adrian Mişu Manolache, în loc să organizeze licitaţie publică, a preferat, pentru început, să prelungească prin mai multe acte adiţionale contractul această companie. Pentru simpla gestionare a aparaturii care aparţine Loteriei, Intralot a primit, în ultimele 6 luni 7,5% din încasări.

Deşi, în 2013, premierul Victor Ponta spunea că un nou contract cu grecii de la Intralot nici nu poate fi luat în calcul, la începoutul an premierul sustinea că nu ştie nimic de noul contract.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult