Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Lotul Caltaboşul. Miniştrii Remeş şi Mureşan, 3 ani de închisoare

Lotul Caltaboşul. Miniştrii Remeş şi Mureşan, 3 ani de închisoare

scris de M.A.
1 afisari

Foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, implicaţi în dosarul botezat de presă „Caltaboşul”, au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu executare de către ÎCCJ.

Muresan Remes

Ioan Avram Muresan si Traian Decebal Remes (foto: adevarul.ro)

Instanţa supremă a mai decis condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare a celui de-al treilea inculpat din dosar, Gheorghe Ciorbă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al ÎCCJ.

Decebal Traian Remeş a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă, transmite Agerpres. Conform rechizitoriului DNA, în septembrie 2007, fostul ministru Ioan Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei „Construct Europromt” SRL Certeze – aparţinând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorbă – la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Râmnicu Vâlcea.

În cursul lunilor februarie şi martie 2008 au avut loc mai multe runde de audieri la DNA a celor doi foşti miniştri. La 10 martie 2008 s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilului din municipiul Baia Mare al lui Decebal Traian Remeş, în vederea confiscării sumelor care au reprezentat obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS