Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Lukoil România: evaziune şi spălare de bani de peste 230 de milioane de euro

Lukoil România: evaziune şi spălare de bani de peste 230 de milioane de euro

scris de D.S.S.
37 afisari

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au efectuat percheziții la sediul Lukoil din Ploiești, anchetatorii ridicând mai mulți saci și cutii în care se aflau documente.

Lukoil România: evaziune şi spălare de bani de peste 230 de milioane de euro

Lukoil România: evaziune şi spălare de bani de peste 230 de milioane de euro

Directorul general al SC Petrotel Lukoil SA, Andrey Bogdanov, a fost audiat la Parchetul Curții de Apel Ploiești (PCA) pentru evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul produs statului român depășind 230 de milioane de euro, spun surse judiciare.

Mai multe mașini de intervenție ale poliției în care se aflau documente ridicate de procurori în cadrul perchezițiilor care s-au desfășurat joi la sediul Lukoil Ploiești au plecat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 02.10.2014, în cadrul cercetărilor care se efectuează în dosarul penal nr. 254/P/2014 aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, o echipă complexă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, inspectori din cadrul Direcției Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcției Naționale Antifraudă și lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, au efectuat un număr de 23 de percheziții la sediile societăților comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiești, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENȚIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate în municipiul Ploiești, strada Mihai Bravu nr. 235, județul Prahova.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c și alin. 3 din Legea nr. 241/2005 și spălare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002.

În această fază a procesului penal, prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) și 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Activitățile de urmărire penală vizând probarea participației penale a suspecților au fost realizate cu sprijinul informativ și tehnic al Serviciului Român de Informații.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS