Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Mădălin Voicu a scăpat de Beciul Domnesc. Nicolae Păun, nu

Mădălin Voicu a scăpat de Beciul Domnesc. Nicolae Păun, nu

scris de D.P.
9 afisari

UPDATE – Votul pe cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Nicolae Păun va fi reluat în ședința plenului de miercurea viitoare, la ora 14,30, a precizat vicepreședintele Camerei Ludovic Orban.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri cererea DNA pentru încuviințarea reținerii deputatului minorităților Nicolae Păun.

S-au înregistrat 128 de voturi „pentru”, 78 „împotrivă” și 20 au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.

Deputații nu au cvorum pentru a vota cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului Nicolae Păun.

Ședința Camerei Deputaților de miercuri a fost suspendată.

„La apelul nominal făcut în repetare au fost prezenți pentru a-și exercita dreptul de vot 178 de deputați. Cvorumul de ședință pentru vot final este de 191 de persoane. Se constată că nu am avut cvorum de ședință la acest vot”, a declarat secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, în plenul forului.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri doar cererea DNA pentru încuviințarea reținerii deputatului Nicolae Păun.

Deputatul Mădălin Voicu a cerut jurnaliștilor să-l înțeleagă că nu mai vrea să facă declarații despre dosarul în care este cercetat de DNA, menționând că a promis să nu mai vorbească despre Justiție în public.

Deputatul Madalin Voicu

„Am promis că nu mai vorbesc despre acest caz și, în general, nu mai vorbesc despre Justiție în public. (…) Voi nu vreți să mă înțelegeți. Nu știți prin ce am trecut eu și atunci probabil că voi făcându-vă meseria credeți că am cum să vă umplu spațiul. Vă mulțumesc mult. Vă rog să mă înțelegeți”, a spus Voicu, la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că nu a vorbit cu Nicolae Păun. „Nu am vorbit (cu Păun — n.r.), nu m-a căutat”, a adăugat Voicu.

Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, cererea DNA pentru încuviințarea arestării deputatului Mădălin Voicu.

S-au înregistrat 103 de voturi pentru și 158 împotrivă. Votul în plen a fost secret cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil, luni, cererile DNA de reținere și arestare preventivă în cazul lui Voicu.

Plenul Camerei Deputaților a respins si cererea DNA pentru încuviințarea reținerii deputatului PSD Mădălin Voicu. S-au înregistrat 170 de voturi „împotrivă” și 116 „pentru”. Votul în plen a fost secret cu bile.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult