Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Magistratii vor da Guvernul pe mana Parchetului General, pentru infractiunea de abuz in serviciu

Magistratii vor da Guvernul pe mana Parchetului General, pentru infractiunea de abuz in serviciu

scris de Ziua Veche
1 afisari

“Asociatia Magistratilor Pensionari va introduce o plangere penala impotriva membrilor Guvernului pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata, cu referire la legile sigurantei nationale si raspunderii ministeriale” a anuntat joi judecatorul pensionar Lucian Popescu, la conferinta organizata de Asociatia Procurorilor din Romania(APR).
Lucian Popescu a condamnat actul normativ prin care guvernul vrea sa reduca pensiile si a calificat actualul Executiv drept: “un guvern de iresponsabili si incapabili, care incalca tot ceea ce se poate incalca (…) pensia contituie un drept de proprietate care nu poate fi atacat” si a adaugat ca magistratii vor sesiza forurile europene, inclusiv Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg. Vorbitorul a dezvaluit ca in cazul sau, care are in prezent o pensie de 6175 lei, i se va taia 95% din pensie si va ajunge la maximum 1600 ron, lunar.

Procurorul Constantin Sima, presedintele APR, a afirmat ca actuala Putere face un mare rau Justitiei, care ii demoralizeaza pe magistrati si ii determina sa plece din sistem, cu atat mai mult cu cat incarcatura de dosare pe procuror a crescut din 1989 si pana in 2009 cu 712%. Statul datoreaza magistratilor peste 150 milioane de euro, pe care i-a amanat de trei ori, iar aceste amanari vor cadea pe umerii altui Guvern care nu este vinovat de aberatiile facute de actualul Executiv.  Si grupurile parlamentare au primit de la magistrati un document tehnic in care se argumenteaza juridic aberatile si incalcarile grosolane ale legilor cu masurile de austeritate stabilite de Guvernul Boc.

Judecatoarea Madalina Afrasinei, de la Sectia a VI-a comerciala a Tribunalului Bucuresti a anuntat ca legile pregatite de Guvern pentru reducerea pensiilor si salariilor sunt neconstitutionale si vor genera “un val de procese”. Aceste masuri de reducere a salariilor si pensiilor -arata judecatorul Afrasinei – nu se circumscriu unui stat de drept. Magistratul a declarat ca AMR si UNEJ au stabilit sesizarea foarte rapida a Curtii Constitutionale, inainte de promulgarea acestor legi. Afrasinei a aratat ca si la sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti a crescut foarte mult volumul de munca, spre exemplu in primele patru luni ale acestui an, cu 23 la suta.

Procurorul George Balan, adjunctul sefului Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, a reamintit conditiile “degradante”  in care functioneaza unele parchete din Capitala, mai precis despre faptul ca intr-o singura cladire din str. Scaune sunt ingramadite opt parchete. “Evident ca multi dintre colegii nostri se gandesc la problemele lor curente si la ce implica ace ste taieri de salarii la noi, care suntem obligati sa traim doar din salariu!”, a mai adaugat procurorul sef adjunct Balan.

Mesajul pe care Asociatia Procurorilor din Romania si cea a magistratilor pensionari l-a transmis, joi, in conferinta de presa opiniei publice este acela ca omaneii sa constientizeze ca au drepturi pentru care trebuie sa se bata, nu sa se lase calcati in picioare.  Ei nu au putut raspunde, insa, de ce nici un procuror nu s-a autosesizat pana acum cu privire la disparitia fondului de pensii.

0 comentariu

nana 05-05-2010 - 21:14

deci se poate actiona in judecata un FALS si peste 8 ani,nu?Mie mi-a fost vandut un sediu social al firmei mele de tovarasul meu actionar si mi se spune ca a trecut termenul,totul se prescrie dupa 3 ani.Si asta s-a intamplat in 2003!!!!!!!!!!!!deci pentru noi cei de rand,nu sunt sanse,dar pt mai marii nostri……..

gogu 06-05-2010 - 02:49

din romania ca aia din elvetia nu se poate din cauza lor neam ratat noi vietile coruptii dracu nimic de zis furati baieti da usor sa nu bata la ochi da sa traiasca si prostimea bine ca altfel da cu molotoave

Panzer 10-05-2010 - 08:02

imi explica si mie ce casa din lumea aceasta inghite 2 miliarde de lei vechi doar pe termopane? Erau din cristal jwaroschi sau ce?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult