Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Mama premierului Ponta, audiată la DNA (video)

UPDATE – Mama premierului Ponta, audiată la DNA (video)

scris de C.S.
8 afisari

UPDATE – Mama premierului, Cornelia Naum, a părăsit joi sediul DNA Ploiești, după ce a fost audiată ca martor în dosarul în care ginerele ei, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv, pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală.

La ieșirea din sediul DNA, avocatul Corneliei Naum, Bogdan Vlad, a declarat că mama premierului are calitate de martor în acest dosar ”și va rămâne cu această calitate în cauză”.

Totodată, avocatul a explicat că aceasta a fost întrebată de procurori cu privire la o serie de discuții purtate între persoane care au calități în dosarul menționat și la care Cornelia Naum a asistat. ”Doamna are un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei dar nu are nicio legătură cu societățile în legătură cu care s-a reținut acțiunea presupus infracțională în cauză. Sigur că a participat la niște discuții la un moment dat între anumite persoane care au o anumită calitate în acest dosar. Cu privire la aceste lucruri a fost întrebată”, a declarat Vlad.

Întrebată dacă este consilier în cadrul uneia dintre aceste firme, Naum a răspuns: ”Sunt soacră, nu consilier”.

Cornelia Naum a fost audiată timp de o oră de procurorii DNA Ploiești, aceasta intrând la audieri după aproximativ 40 de minute de la sosirea ei la sediul instituției.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, este audiată ca martor în această dimineaţă, la DNA Ploieşti, în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu. Acesta este arestat preventiv într-un dosar de deturnare de fonduri.

Corneluia Naum

Corneluia Naum

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a ajuns singură la DNA Ploieşti joi dimineaţă, unde este audiată ca martor în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu.

Declaraţii la DNA, nu la dumneavoastră”, le-a spus Cornelia Naum jurnaliştilor. La întrebarea „vă simţiţi linşată mediatic?”, aceasta a răspuns: „ce părere aveţi, mă simt?”.

În urmă cu o săptămână, sora premierului, Alexandra Herţanu, a dat declaraţii în faţa procurorilor anti-corupţie de la Ploieşti, în legătură cu dosarul în care este implicat soţul ei.

De faţă cu ea, anchetatorii au luat informaţii din computerele ridicate din birourile firmei pe care o conduce. Iniţial, societatea de contabilitate era administrată de mama sa şi a premierului Victor Ponta. Procurorii cred că firma s-a intersectat cu frauda de care este acuzat cumnatul prim-ministrului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult