Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Marian Căpățână rămâne în arest la domiciliu

Marian Căpățână rămâne în arest la domiciliu

scris de A.P.
7 afisari

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins solicitarea DNA de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul lui Marian Căpăţână, judecat alături de Mircea Băsescu în dosarul privind mita de la Bercea Mondial.

Marian Căpățână rămâne în arest la domiciliu.

Marian Căpățână rămâne în arest la domiciliu.

Judecătorii îl obligă, de asemenea, pe Marian Căpăţână, care până acum a stat în arest la domiciliu în Drăgăneşti (Olt), să stea în arest la domiciliu în Capitală, într-o locuinţă închiriată. Astfel, magistraţii au admis o solicitare făcută în acest sens de Marian Căpăţână. Decizia nu este definitivă.

Poliţia Olt a trimis, luni, Tribunalului Constanţa, o sesizare prin care informează despre o posibilă încălcare de către Marian Căpăţână a obligaţiilor impuse de instanţă în perioada arestului la domiciliu.

Marian Căpăţână a fost surprins de camerele de luat vederi ale unui magazin duty-free din Portul Constanţa, unde a mers vineri, după procesul de la Tribunalul Constanţa, împreună cu o tânără care şi-a cumpărat din acest magazin un parfum.

Căpăţână este judecat, alături de Mircea Băsescu. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial – soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult