Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Marian Zlotea a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

Marian Zlotea a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

scris de Z.V.
75 afisari

Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curții de Apel București a hotărât că Marian Zlotea nu a obținut niciun venit care să nu poată fi justificat, respingând astfel sesizarea făcută, în urmă cu patru ani, de Agenția Națională de Integritate.

Marian Zlotea

„În cauză au fost audiați și martori pe aspectele dobândirii sumelor de bani de către persoanele cercetate, inclusiv pe aspectul veniturilor obținute ca dar de nuntă. Vom constata că sumele ce au constituit venituri ale persoanelor cercetate, dovedite prin înscrisurile de la dosar și enunțate mai sus, nu au fost avute în vedere de ANI la întocmirea raportului. Este adevărat că parte dintre acestea nu se includeau în perioada cercetată. Chiar și în această ipoteză ele trebuiau menționate și analizate, ca impact asupra cheltuielilor efectuate de părți în periada cercetată. Din înscrisurile depuse mai rezultă însă că unele sume care nu au fost avute în vedere de ANI au fost dovedite a fi dobândite licit chiar în cursul perioadei cercetate. (…) Pe cale de consecință, în baza art. 10 lit. B din Legea nr. 115/1996 vom dispune clasarea cauzei constatând că suma pentru care s-a dispus sesizarea Comisiei de către ANI, respectiv 85.454,70 de euro, are o proveniență justificată”, se arată în încheierea făcută de judecătorii Curții de Apel București.

În 2013, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a efectuat o verificare a averii dobândite de Marian Zlotea în perioada 17.09.2009 – 15.07.2010, perioadă în care acesta a deținut funcția de președinte al ANSVSA identificând „un excedent nejustificat al cheltuielilor”. La vremea respectivă, Marian Zlotea, în calitate de secretar general adjunct al PNL,  a negat acuzațiile formulate de ANI, protestând că verificările inspectorilor de integritate nu au luat în calcul toate veniturile obținute de el, lucru recunscut inclusiv de judecătorii Curții de Apel în decizia de respingere a sesizării făcute de ANI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult