Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Maries ii cere 1 milion de ruble lui Ion Iliescu pentru calomnie

Maries ii cere 1 milion de ruble lui Ion Iliescu pentru calomnie

scris de Ziua Veche
2 afisari

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti, Teodor Maries, proaspat iesit din greva foamei, a formulat de 1 aprilie, o actiune in justitie impotriva lui Ion Iliescu, caruia ii cere daune de 1.000.000 ruble (platibili in lei la cursul zilei emiterii sentintei) pentru o serie de afirmatii calificate drept calomnioase si defaimatoare.


Teodor Maries a fost deranjat de faptul ca Ion Iliescu l-ar fi numit “impostor”, care “a ajuns presedinte prin manevre dolosive”. “nu are calitatea de revolutionar”. “care este autoritatea lui, ca sa fie cel care sa administreze si sa gestioneze documentele Revolutiei?” si alte asemenea afirmatii.

Publicam in continuare continutul integral al actiunii civile inaintate Tribunalului Bucuresti.

TRIBUNALUL BUCURESTI

SECTIA CIVILA

01.04.2010

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul, Teodor Maries, cu domiciliul in Bucuresti, str. Batistei nr.24A, sector 2, in temeiul dispozitiilor art.112 Cod Proc. Civ., formulez prezenta

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

in calitate de parat a numitului ILIESCU Ilici Ion – I.I.I., cunoscut cu domiciliul in Bucuresti, str. Moliere nr.3-5, sectorul 1, pentru ca prin hotararea ce va fi pronuntata sa fie condamnat paratul la dezdaunarea mea pentru declaratiile sale insultatoare, cu continut calomnios.

Va rog sa observati ca in ziua de 30 martie 2010, intr-un moment de luciditate au de disperare (se va vedea!) numitul I.I.I. a inceput sa debiteze o suita de afirmatii insultatoare, calomniatoare la adresa mea, negandu-mi participarea la Revolutie, calificandu-ma impostor; incercand sa destabilizeze (termenul ii apartine lui I.I.I. inca din anul 1990!) Asociatia 21 Decembrie, al carei presedinte sunt, pretinzand ca as fi ajuns presedinte prin manevre dolosive …etc ca as actiona nestatutar, discretionar (in raport probabil cu “principiile eticii si echitatii socialiste”).

<”nu are nici macar calitatea de revolutionar”, el ”nefiind pe baricade, asa cum s-au regasit multi dintre cei care au infiintat aceasta Asociatie”. >>

<>

<<''Care este autoritatea lui, ca sa fie cel care sa administreze si sa gestioneze documentele Revolutiei? (…) Din pacate, s-au produs asemenea dilutii ale institutiilor statului care creeaza fisuri, care pot fi folosite si de elementele rau-voitoare”, a mai afirmat Iliescu.>>

Aceste afirmatii defaimatoare au fost facute intr-un moment in care, dupa o lunga campanie de protest, Camera Deputatilor a acceptat sa reintroduca pe ordinea de zi si sa voteze cu prioritate, proiectul legii lustratiei elementelor din fostul partid comunist si din aparatul de politie politica al defunctului regim. Se stie bine ca eram in greva foamei de 78 de zile fata de tergiversarea predarii de catre Parchet a documentelor din dosarul Revolutiei, asa cum Curtea Europeana a Drepturilor OMului decisese anul trecut. Aceasta era un al doilea protest prin greva foamei, dupa cel din toamna anului 2009.

Declaratiile paratului au fost publicate in mass media nationala si locala (urmeaza a se observa; cotidianul Romania Libera, agentia de presa, portalurile de stiri pe internet, emisiuni televizate).

Curtea Constitutionala a decis ca legea de abrogare a fraudat legea fundamentala, astfel ca fiind lovita de nulitatea absoluta, inseamna ca art.205 si 206 Cod Penal au fost reactivate. Deci, pentru faptele incriminate ca infractiuni de insulta si calomnie, exista o prezumtie legala de prejudiciu.

Curtea Constitutionala a decis ca astfel de actiuni e normal sa nu fie ceruta taxa de timbru – deci, opereaza scutirea de plata a taxei de timbru si a timbrului judiciar.

Curtea Constitutionala a mai comunicat ca as fi terorist juridic, atunci cand am condamnat decizia 610/2007 prin care au fragmentat dosarele revolutiei si mineriadei favorizandu-i pe criminali si dispretuind victimele. Dar aceasta curte n-a indraznit sa nege participarea mea la evenimentele care au generat aparitia perioadei infractionale Decembrie 1989 – Iunie 1990; paratul insa nu s-a jenat sa profereze la adresa mea, asa cum am aratat mai sus…incercand sa-i incite si pe altii la preluarea de calomnii la adresa mea.

Avand in vedere ca afirmatiile defaimatoare facute de paratul I.I.I. sunt de natura sa produca prejudiciu, ca au fost facute cu intentie, cu “manie proletara” de catre un vechi cadru al partidului comunist, supus legii lustratiei, ca au fost facute pentru afectarea imaginii mele si a Asociatiei, pentru a ma supune oprobriului public, va solicit ca masura de reparatie minima, in baza probelor ce se vor administra, sa dispuneti, condamnarea paratului la plata de daune morale in suma de 1.000.000 Ruble – moneda convertibila a Federatiei Ruse (echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii).

Teodor MARIES

0 comentariu

lolek 30-04-2010 - 07:23

pai se putea? uitati-va cine fabrica legi, Parlamentul asta e format din tot felul de tutari. Eu cred ca totul e facut asa rapid ca sa nu-si piarda nenea Macovei locul de munca. Iar microfonistul ala de Georgescu, sa se duca imapoi la DNA, ca are experienta de filaj si tehnica. Va doresc un 1 mai muncitoresc!

marcus 30-04-2010 - 07:32

JOS POLITIKAM JOS PUTEREA, JOS GUVERNUL ASTA INCAPABIL. RUSINE!

oblioo 30-04-2010 - 08:33

Luati cutitul de bucatarie si taiati-i gatul…

http://www.youtube.com/watch?v=gU83FR5covU

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult