Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Maries: “Un om care nu respecta dispozitiile CEDO e un bagabont”

Maries: “Un om care nu respecta dispozitiile CEDO e un bagabont”

scris de Ziua Veche
3 afisari

“Bai comunisti criminali, un cartus de om? Plecati dracu la Moscova, daca va mai primeste cineva si acolo!”, a declarat, joi, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Theodor Maries, in contextul prezentarii operatiunii ‘’un glonte pentru fiecare bucurestean’’. Asa cum a aratat ziuaveche.ro, in editia trecuta, munitia acordata armatei, in seara zilei de 21 decembrie 1989, pentru inabusirea in sange a Revolutiei din Bucuresti a fost de aproximativ doua milioane de gloante. Datele provin din documente declasificate ale Ministerului Apararii.

Revolutionarii au prezentat documente desecretizate din care reiesea ca, in seara zilei de 21 decembrie 1989 trupele armate mobilizate in Capitala au avut 1.932.842 de cartuse –  adica un cartus de fiecare locuitor.


‘’Unii criminali lucreaza si acum in Parchet’’

O veste importanta pentru revolutionari este insa faptul ca judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg a prelungit (pana la data de 22 februarie 2010) termenul in care Asociatia 21 Decembrie 1989 mai poate depune documente in completarea dosarului in care statul roman e acuzat de musamalizarea anchetelor despre crimele din decembrie 1989. Teodor Maries a precizat ca, pana acum, s-au primit doar 45 din cele 108 de dosare solicitate Ministerului Apararii, alte dosare fiind asteptate sa fie primite in perioada imediat urmatoare. Totodata, avocatul asociatiei, maestrul Antonie Popescu a acuzat Parchetul General de intimidare si de incercari constante de a bloca accesul la documentele din dosarele privind evenimentele din decembrie 1989. ‘’Vrem istoria recenta acasa’’, a completat Teodor Maries, care se afla din nou in greva foamei din pricina opozitiei autoritatilor de a transmite Asociatiei 21 Decembrie 1989 copia integrala a dosarelor Revoluriei. Despre procurorii din Sectia Parchetelor Militare, Maries a acuzat complicitatea acestora la musamalizarea adevarului: ,,Unii criminali lucreaza si acum in parchet pentru ca probele crimelor din decembrie 1989 sa nu ajunga la cunostinta opiniei publice (…)  Guvernul Romaniei, prin procurorii sai acoperiti si aserviti musamalizeaza dosarele crimelor din decembrie 1989. Niste bagabonti, cu Kovesi in frunte! Un om care nu respecta dispozitiile CEDO e un bagabont! Domnule presedinte Basescu, pe cine ati confirmat in func]ie? ‘’, a lovit cu pumnul in masa Teodor Maries. El se afla pentru a doua oara in greva foamei dupa un prim protest de 74 de zile derulat in cursul anului trecut. Ultima oara a intrat in refuz de hrana din data de 12 ianuarie 2010, nemultumit ca Parchetul General si STS nu au pus la dispozitia revolutionarilor toate documentele clasificate, asa cum se angajasera initial.

 

La ordinul comandantului suprem

 

Revolutionarii au prezentat si alte documente, printre care un ordin al comandantului Aviatiei, generalul Ioan Rus, emis in 3 ianuarie 1990, prin care se dispunea ca tot procesul de pregatire sa se desfasoare conform directivelor Congresului al XIV-lea al Partidului Comunist Roman si cerintelor comandantului suprem al armatei. Alte documente in acest sens se refera la perioada 21-22 decembrie si dupa, in care trupele erau instruite, militar si politic, sa respecte ordinele comandantului suprem-Ceausescu.

 

Prada de la Biblioteca

 

Teodor Maries l-a acuzat pe maiorul (in zilele revolutiei) si ulterior generalul Mircea Muresan (cel care a comandat unitatea de tancuri a Regimentului din Pantelimon pe pozitii de lupta in Piata Palatului) de furt de obiecte de arta si incendierea a sute de mii de volume rare din Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti in schimburile de focuri ordonate impotriva asa zisilor teroristi. Potrivit lui Maries, care a citat din documentele declasificate, Muresan ar fi zis: ‘’Am ordin sa dau cosmelia jos’’. Muresan a primit titul de ‘’luptator pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1898’’, acordat de Ion Iliescu. In contextul distrugerilor si disparitiilor obiectelor de arta de la Biblioteca Maries l-a amintit si pe ‘’CI-stul Vasile Muresan, cel care se ocupa in cadrul  DSS de Patrimoniu, care spunea: Toata captura se preda comandantului. ‘’Erau la praduit in centrul Bucurestiului, asta faceau’, a spus presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989. Teodor Maries a mai acuzat faptul ca, in zilele Revolutiei, mai precis in 22 decembrie, Ion Iliescu dadea dispozitii in calitate de presedinte al CFSN, cu toate ca abia pe 27 decembrie CFSN s-a intrunit pentru a-si alege seful. ‘’Ce-a facut Iliescu in acele zile a depasit chiar atributiile lui Ceausescu. Mai discutam ca a fost o lovitura data Revolutiei de acesti criminali?’’. ‘’Incepand de saptamana viitoare ne-am gandit sa scoatem numele tuturor politicienilor si ofiterilor care au participat la crime in 22 decembrie si sa le lipim pe toti stalpii din centrul Capitalei. Erau niste zdrente care trageau in popor, imi pare rau de armata romana, dar asta e situatia.Toti geneneralii criminali de la Revolutie au pensii de 200 de milioane. Daca nu e asa, dau eu diferenta’’, a comentat presedintele Teodor Maries. Acesta a mai cerut Ministerului Apararii sa se delimiteze, ca armata NATO, de militarii implicati in evenimentele din decembrie 1989


Morcovi pentru ochitori

In registru comic, daca nu ar fi vorba de tragedia din decembrie 1989, revolutionarii au prezentat si cantitatile de alimente, in special de morcovi, repartizati pe unitati soldatilor. ‘’Se stie ca morcovii stimuleaza vederea, poate li s-au dat sa vada mai bine pe cine iau in catare, pe cine ia in catare armata noastra glorioasa’’, a spus Maries. Spre exemplu, Regimentul 6 Antiaeriana din Ramnicu Sarat a primit, in 22 decembrie 1989, 650 de morcovi alocati la 357 de militari, aceeasi cantitate urmand a fi alocata zilnic incepand cu acea data.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult