Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Marius Petcu, arestat pentru 29 de zile

Marius Petcu, arestat pentru 29 de zile

scris de P.C.R.
2 afisari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi arestarea preventivă a lui Marius Petcu, acuzat de luare de mită, judecătorii admiţând astfel, recursul procurorilor DNA la decizia prin care instanţa inferioară stabilise că liderul CNSLR-Frăţia poate fi cercetat în libertate.

Marius Petcu a fost arestat pentru 29 de zile

foto: realitatea.net

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi  propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a liderului sindical Marius Petcu, pe motiv că lăsarea în libertate a acestuia nu reprezintă un pericol public şi nu sunt probe că el va continua să săvârşească faptele pentru care este urmărit penal.

Curtea constată că nu există motive rezonabile şi suficiente pentru a considera că, lăsat în libertate, inculpatul va comite alte fapte prevăzute de legea penală. Previziunea asupra atitudinii viitoare a inculpatului trebuie raportată unor criterii obiective, deoarece, în caz contrar, s-ar ajunge la o concluzie arbitrară, aşa încât orice persoană suspectată de comiterea unei fapte de natură penală ar fi considerată ca prezentând pericolul de a săvârşi, din nou, asemenea fapte şi ar fi plasată, implicit, în detenţie preventivă, ajungându-se, astfel, la o anticipare a pedepsei”, se arată în motivarea instanţei, dată marţi publicităţii.

În plus, Curtea de Apel aprecia că arestarea preventivă “nu poate fi justificată de raţiuni privind rezonanţa socială negativă a faptelor şi reacţia opiniei publice, deoarece aceasta din urmă nu reprezintă un temei absolut pentru lipsirea de libertate a unei persoane, fiind acceptată, în circumstanţe excepţionale şi în măsura în care se întemeiază pe fapte de natură să demonstreze, indubitabil, că punerea în libertate a inculpatului tulbură, în mod real, opinia publică (cauza Letellier contra Franţei)”.

Vezi aici cine e judecatoarea care l-a pus în libertate pe Marius Petcu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult